Narod i pravda
730

Amar Dovadžija imenovan za direktora studentskih domova u Sarajevu

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Član Naroda i pravde i njihov kandidat na prošlogodišnjim izborima za načelnika Ilijaša Amar Dovadžija imenovan je za direktora Javnog preduzeća "Studentski centar" Sarajevo.

Ovu informaciju je za Klix.ba potvrdio i sam Dovadžija koji kaže da je za poziciju direktora bio otvoren konkurs na koji se on prijavio i očigledno prošao.

Ovo imenovanje dolazi nakon neuspjelog pokušaja "dobijanja posla" u preduzeću "Sarajevo šume".

Predsjednik Naroda i pravde (NiP) Elmedin Konaković je u izjavi za Klix.ba potvrdio da je Amar Dovadžija jedan od kandidata za v. d. direktora preduzeća Sarajevo šume, međutim ispostavilo se da nije dovoljno kvalifikovan za tu poziciju.

"Prihvatam kritiku jer ljudima to djeluje kao dvostruki aršin. I priznajem, jednim dijelom to i jeste. Imao sam kritike i iz NiP-a. Nikada nam nije bila intencija da u puni mandat dovedemo Dovadžiju već kao v.d. kako bismo raspakovali stvarno stanje u tom preduzeću i stvorili pretpostavke da se dovede stručni kadar. On je trebao porazbijati stranačke okove i da se za šest mjeseci raspiše konkurs za direktora. Takvo nešto je naišlo negodovanje", rekao je Konaković u videointervjuuu za Klix.ba komentarišući ideju o Dovadžijinoj kandidaturi.

Dovadžija je inače bio u tijesnoj utrci za načelnika Ilijaša, a pobjedu je odnio SDA-ov Akif Fazlić.