BiH
0

Amandmani na Ustav RS-a 22. februara pred poslanicima

FENA
Na sjednici Narodne skupština Republike Srpske 22. februara trebalo bi da se razmatra Nacrt amandmana na Ustav RS-a, a po hitnom postupku i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u ovom entitetu.

Izmjene se odnose na činjenicu da Vlada sada iz ranije usvojenog zakona briše datum popisa, koji je bio određen od 1. do 15. aprila ove godine.

Na današnjoj sjednici Kolegija entitetskog parlamenta utvrđeno je da na narednom redovnom zasjedanju razmatra više nacrta zakona, među kojima izmjene zakona o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima, o stvarnim pravima, te o Agenciji za bankarstvo RS-a, koje je predložila Vlada, te dva nacrta zakona koje su inicirali poslanici SDS-a, o jamstvu i o dopuni zakona o praznicima.

Pred poslanicima će se naći i nacrt novog poslovnika Narodne skupštine, izvještaj o radu MUP-a RS za 2010. godinu, šestomjesečni izvještaj o saradnji s Haškim tribunalom, specijalni izvještaj Ombudsmena za ljudska prava BiH o pravima osoba s invaliditetom i odluka o davanju saglasnosti na prodaju državnog kapitala preduzeća "Nova Borja" Teslić.