{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj predsjedavao završnom plenarnom sjednicom Odbora guvernera EBRD-a

F
21.5.2011. u 14:46
0
1
Alkalaj predsjedavao završnom plenarnom sjednicom Odbora guvernera EBRD-a
0
Alkalaj predsjedavao završnom plenarnom sjednicom Odbora guvernera EBRD-a
Sven Alkalaj
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj u subotu je, drugog dana godišnjeg sastanka Odbora direktora i guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koji se održava u Astani, glavnom gradu Kazahstana, predsjedavao završnom plenarnom sjednicom Odbora guvernera EBRD-a.
Glavna tema sastanka bilo je proširivanje operacija banke na zemlje sjeverne Afrike (Egipat i Maroko), a u svom izlaganju ministar Alkalaj je govorio o angažmanu EBRD-a u BiH i o trogodišnjem planu investiranja EBRD-a u našu zemlju.

Nakon izlaganja ministar Alkalaj i guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić imali su odvojene bilateralne sastanke sapotpredsjednikom EBRD-a, s predstavnicima Evropske investicijske banke, predstavnicima američkog ministarstva finansija i Kuvajtskog investicijskog fonda.

Potpredsjednik EBRD-a Jan Fisher, zadužen za operativne politike, informirao je ministra Alkalaja i guvernera Kozarića da je završena procedura obrade projekata u vrijednosti govoto 200 miliona eura na polju infrastrukture i podrške srednjim i malim preduzećima.

Predstavnici Evropske investicijske banke upoznali su bh. delegaciju s projektima u BiH koji su u fazi realizacije, od kojih su naveli mostarsku zaobilaznicu, most Sava - Gradiška, projekte elektrana na vjetar i druge.

S predstavnicima američkog ministarstva finansija i Kuvajtskog investicijskog fonda razgovarano je o trenutnom ekonomskom stanju u BiH i investicijskom potencijalima, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: