BiH
0

Alkalaj na sastanku ministara vanjskih poslova BiH, Hrvatske i Crne Gore u Dubrovniku

FENA
Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Sven Alkalaj je danas u Dubrovniku učestvovao na sastanku ministara vanjskih poslova Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore o perspektivama suradnje općina na tromeđi.

Tema ministarskog sastanka je bila prekogranična suradnja u domenu upravljanja prirodnim resursima, okolišem, vatrogastvom i djelovanjem u slučaju prirodnih katastrofa, te suradnja na području prometa, turizma i zajedničkog upravljanja vodama na tromeđi.

Sastanku su prisustvovali zvaničnici grada Dubrovnika, Dubrovačko-neretvanske županije, općina Dubrovačko primorje, Herceg Novi, Konavle, Kotor, Neum, Ravno, Tivat, Trebinje, Župa dubrovačka, te predstavnici međunarodnih i nevladinih organizacija.

Ministar Alkalaj je u govoru koji je održao istakao da su prekogranična suradnja i regionalni razvitak preduvjeti razvitka naše tri prijateljske zemlje, te da suradnja na zajedničkim projektima ima za cilj unaprjeđenje, daljnju stabilizaciju i razvoj regije u cjelini.

Na ministarskom sastanku je potpisana zajednička Izjava o prekograničnoj suradnji u slučaju prirodnih i ostalih katastrofa, te na području upravljanja prirodnim resursima, saopćeno je iz Ureda za odnose sa javnošću MVP BiH.