{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Alkalaj i Jelisejev o saradnji BiH i Ukrajine

F
FENA
8.4.2008. u 14:38
0
0
Alkalaj i Jelisejev o saradnji BiH i Ukrajine
0
Alkalaj i Jelisejev o saradnji BiH i Ukrajine
Ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj danas je primio u radnu posjetu zamjenika ministra vanjskih poslova Republike Ukrajine Konstantina Jelisejeva, koji u okviru posjete zemljama regiona boravi u Sarajevu.
Kako je saopćeno iz MVP-a BiH, ministar Alkalaj je informirao zamjenika Jelisejeva o strateškim ciljevima BiH, članstvu u EU i NATO-u te u tom smislu o nastojanjima naše zemlje da uskoro ispuni uvjete za potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU.

Ministar Alkalaj je izrazio zadovoljstvo vrlo dobrim i dinamičnim bilateralnim odnosima te želju da se zajedničke aktivnosti i ubuduće konkretiziraju potpisivanjem niza već pripremljenih sporazuma o suradnji i posjetama na visokoj i najvišoj razini, predviđenim za ovu godinu.

Alkalaj i Jelisejev su govorili o sklapanju sporazuma o suradnji dvaju ministarstava, zrakoplovnom, željezničkom i kombiniranom prometu, readmisiji i liberalizaciji viznog režima. Posebna pozornost je iskazana suradnji u domenu parlamentarnih aktivnosti, sudjelovanju na području gospodarstva i turizma.

Ministar Alkalaj se uime BiH zahvalio za učešće ukrajinskih vojnika u sastavu mirovnih snaga u vrijeme rata u našoj zemlji i izrazio zadovoljstvo namjerom da se u to ime u Sarajevu podigne spomenik.

Zamjenik ministra Jelisejev se zanimao za suradnju s Uredom visokog predstavnika. Sugovornici su razgovarali o situaciji na Kosovu, saopćeno je iz MVP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: