BiH
156

Alija Delimustafić i Juso Škrijelj u bjekstvu

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu osumnjičenom Aliji Delimustafiću i još troje uhapšenih u akciji "Pravda" produžio pritvor za dva mjeseca, Sudska policija njega i Jusu Škrijelja danas nije pronašla na adresi.

Glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić za Klix.ba je kazala da je ovo tužilaštvo danas obaviješteno da Sudska policija nije pronašla na adresi osumnjičene Aliju Delimustafića i Jusu Škrijelja.

"Desilo se ono na što smo ukazivali onoga momenta kada ih je Sud KS odlučio pustiti na slobodu. To znači da su nedostupni organima gonjenja. Tužilaštvo KS će odmah predložiti sudu raspisivanje interne i međunarodne potjernice", kazala je Bavčić.

Sudska policija je pronašla i dovela u pritvor Lejlu Cerić i Suadu Hadžić kojima je Vijeće Kantonalnog suda u Sarajevu također produžilo pritvor za dva mjeseca.

Tužilaštvo KS se prvobitno žalilo Vrhovnom sudu FBiH na odluku Kantonalnog suda o njihovom puštanju na slobodu, žalba je uvažena te je Kantonalni sud ponovo odlučivao o njihovom pritvoru.

Delimustafića i druge uhapšene se sumnjiči za krivična djela organiziranog kriminala, a u vezi sa zloupotrebom položaja, povredom zakona sudije, pranjem novca i prevarom.