Armanu poklonio zlatnik
0

FOTO / Alija Behmen kum sedmog djeteta Zijada Sipovića

Sarajevo-x.com
Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen posjetio je porodicu poznatog i uspješnog bh. karatiste Zijada Sipovića. Povod posjete gradonačelnika Behmena je kumstvo za sedmo dijete, sina Armana koji se rodio prije mjesec dana. Tom prilikom, gradonačelnik je porodici Sipović uručio poklon za malog Armana, zlatnik sa grbom Grada Sarajeva, kao i novogodišnje paketiće za ostalu djecu.

Gradonačelnik je tokom posjete istakao kako su djeca naše najveće bogatstvo.

"Svom prijatelju Zijadu i njegovoj supruzi sve pohvale. Ovo je zaista rijedak slučaj porodice sa ovolikim brojem djece. Svaka zemlja bi se ponosila porodicama sa ovoliko djece. Radostan sam što sam došao u posjetu porodici koja ima ovakvo bogatstvo", kazao je gradonačelnik Behmen.

Zijad Sipović je naglasio kako je ugodno iznenađen posjetom gradonačelnika Behmena.

"Ideja za kumstvo je došla spontano. Poznajem gradonačelnika Behmena duži niz godina kao eminentnog profesora i nadasve plemenitog čovjeka. Izuzetno smo ponosni i počastvovani što je gradonačelnik pristao na ovo kumstvo. Omladina je naše bogatstvo i oni moraju biti hrabri, uporni i pošteni da bi naša država bila prosperitetna", rekao je Zijad Sipović te zahvalio gradonačelniku Behmenu na ovoj posjeti.