|

Alić: Federalna policija spremna odgovoriti svim postavljenim zadacima

Alić: Federalna policija spremna odgovoriti svim postavljenim zadacima
0
F
FENA
17.12.2007. u 14:08
0
komentara
0

dijeljenja
Alić: Federalna policija spremna odgovoriti svim postavljenim zadacima
Policijska akademija Ministarstva unutarnjih poslova Federacije BiH spremna je odgovoriti svim zahtjevima koji se stave pred nju, riječi su kojima su predstavnici FMUP-a ovu instituciju predstavili danas ministrima i policijskim komesarima svih kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova, državnog ministarstva sigurnosti, predstavnicima SIPA-e, Granične policije, Obavještajno-sigurnosne agencije, Uprave za indirektno oporezivanje, Porezne uprave i drugima.
„Ovakvi ambiciozni planovi iziskuju određena ulaganja. Vlada FBiH i ovo ministarstvo su napravili srednjoročni plan razvoja Policijske akademije, gdje planiramo uložiti oko osam miliona konvertibilnih maraka ne samo u infrastrukturu nego i u kadrovski potencijal i sve što je potrebno za njen rad“, kazao je federalni ministar unutarnjih poslova Muhidin Alić.

On je naglasio ohrabrenost dešavanjima kada je u pitanju daljnja reforma policije i kazao da su i FMUP i Policijska akademija spremni preuzeti svoju ulogu u budućoj reformi policije.

Od 1998. kroz Policijsku akademiju FMUP-a prošlo je 35.000 pripadnika policijskih struktura.

Obučeno je 1.368 policajaca i mlađih inspektora. Kroz razne vidove specijalističkih obuka prošla su 26.193 policajca iz svih policijskih struktura. Na ovoj policijskoj akademiji su obučena i 454 nova sudska policajca te 47 inspektora za strance, kao i 7.712 zaštitara.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.