Želi zaštitu
135

Alešević: Ponudili su mi imunitet, dolazim na proteste u Sarajevo

D. Be.
Privrednik iz Velike Kladuše Nermin Alešević, koji je akter afere u kojoj se našao i predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija, kao i inspektor SIPA-e Marko Pandža, potvrdio je za Klix.ba da će se odazvati pozivu ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na proteste u Sarajevu te da mu je ponuđen imunitet u ovom slučaju.

"Dolazim u srijedu u Sarajevo na proteste. Oni žele sve da svale na Pandžu, ali ja ne dam. Davao sam izjavu dva i po sata o prijašnjim predmetima, a nisam ništa rekao o ovome sada", kazao je Alešević.

On je rekao da mu je tužiteljica Maja Ilić-Stupar prilikom davanja iskaza ponudila imunitet, na šta je pristao.

"Pitali su me hoću li, rekao sam da hoću. Sada je pitanje da li će ga dati glavna tužiteljica. Rekao sam šta sve hoću, ako ćemo ići do kraja", dodao je Alešević.

On je potvrdio da u srijedu dolazi u glavni grad BiH na proteste na koje je pozvao ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, a koji bi se trebali održati ispred VSTV-a.

Podsjetimo, Nermin Alešević je jedan od učesnika snimka koji je objavio Žurnal, na kojem se navodno daje novac inspektoru SIPA-e kako bi se kod bivše tužiteljce Tužilaštva KS Dalide Burzić ubrzao Aleševićev predmet.

Na snimku se vidi kako Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, sjedi u društvu inspektora SIPA-e Marka Pandže za kojeg se ranije tvrdilo da je uzeo 2.000 KM od Aleševića kako bi kod Burzić ubrzao predmet.