BiH
50

Aleksandar Vučić i delegacije položili cvijeće u Memorijalnom centru u Potočarima

Piše: S. H.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Učešće na prvoj investiciono-razvojnoj konferenciji u Srebrenici premijer Srbije Aleksandar Vučić i brojne delegacije iskoristili su za posjetu Memorijalnog centra u Potočarima. Premijera Srbije su dočekale majke Srebrenice, a on je zajedno s ostalim delegacijama položio cvijeće u Memorijalnom centru.

Nakon nemilih scena 11. jula ove godine prilikom obilježavanja dvadesete godišnjice genocida u Srebrenici, kada je prisustvo Aleksandra Vučića izazvalo burne reakcije prisutnih, danas je premijer Srbije obišao memorijalni kompleks i naklonio se žrtvama.

Cvijeće u Memorijalnom centru su položili i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić te potpredsjednik Republike Srpske Ramiz Salkić. Srebreničkim žrtvama su se poklonili i predsjednik RS-a Milorad Dodik i premijerka RS-a Željka Cvijanović.

Slijedi obilazak užeg centra Srebrenice, nakon čega će investiciono-razvojna konferencija biti i zvanično otvorena.

Veliki broj pripadnika MUP-a RS, pripadnika specijalnih jedinica i sigurnosnih agencija prisutno je jutros u Srebrenici, a prostor nadlijeće i helikopter.