BiH
182

Al Jazeera Balkans osudila reakciju Sebije Izetbegović prema novinarki Nataši Kovačev

Klix.ba
Al Jazeera Balkans oglasila se saopćenjem osuđujući reakciju generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prema novinarki te TV kuće Nataši Kovačev.

"Al Jazeera Balkans osuđuje današnju reakciju dr. Sebije Izetbegović, generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prema našoj novinarki Nataši Kovačev, kao i drugim novinarima koji su prisustvovali press konferenciji na KCUS", ističu u saopćenju.

Kao regionalna TV kuća, Al Jazeera Balkans poštuje i njeguje punu jezičku ravnopravnost, te nećemo dozvoliti da bilo ko dovede u pitanje i ugrozi taj naš temeljni princip.

"Naši reporteri iz svih regionalnih centara, kao i svi naši sugovornici iz svih zemalja regije Balkana – slobodno govore, na svojim maternjim jezicima i nastavit će izvještavati i govoriti za našu kuću bez ikakvih, pa ni jezičkih, uslovljavanja. Al Jazeera Balkans će nastaviti da postavlja pitanja, istražuje i informira javnost poštujući najviše novinarske standarde i etički kodeks globalne mreže Al Jazeera Media Network", zaključuje se u saopćenju.