{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktivnosti na projektu "Čista rijeka Miljacka"

F
21.7.2008. u 16:24
0
1
Aktivnosti na projektu "Čista rijeka Miljacka"
0
Aktivnosti na projektu "Čista rijeka Miljacka"
U Sarajevskoj regionalnoj razvojnoj agenciji (SERDA) danas je održan sastanak na kojem je predstavljen Protokol o realizaciji projekta "Čista rijeka Miljacka" pokrenutog na inicijativu Općine Centar u martu ove godine.
Sastanku su prisustvovali učesnici iz oba entiteta - načelnici općina Centar i Novo Sarajevo Dževad Bećirević i Nedžad Koldžo, direktor agencije "SERDA" Ševkija Okerić, gradonačelnik Istočnog Sarajeva Radomir Kezunović, predstavnici općina Ilidža i Istočni Stari Grad, te Ministarstva privrede Kantona Sarajevo i Agencije za vodno područje rijeke Save.

Cilj ovog dugoročnog projekta je očuvanje i poboljšanje kvaliteta voda, osiguranje čistoće, zaštita resursa i ekosistema rijeke Miljacke kao i promocija turističkih lokaliteta uz Miljacku, te razvoj ekološke svijesti stanovništva.

U okviru projekta, na osnovu analize sadašnjeg stanja, planirana je izrada studije kojom bi se definisali konkretni programi i aktivnosti na uređenju Miljacke, uz procjenu potrebnih finansijskih sredstava i zajednički nastup prema donatorima i partnerima u projektu.

Projektnim aktivnostima će koordinirati SERDA, a partneri u projektu su Grad Sarajevo, Grad Istočno Sarajevo, Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Agencija za vodno područje rijeke Save a tehničku i finansijsku podršku pružit će općine - Centar, Stari Grad, Novo Sarajevo, Novi Grad, Ilidža, Pale i Istočni Stari Grad, saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: