Komentari (126)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok im dopuštamo da ukidaju bolnice mjesto da ukidaju kantone - nismo ni zaslužili bolje. Dobar članak.
@Napaćenko Može se naći neki kompromis sigurno, nije normalno da u FBiH imamo 10 ministarstava zdravstva, 10 programa u školstvu itd + onda to sve još jednom na nivou Federacije :D Koliki je to samo teret za budžet, a opet ne rade kako treba.
@macak mali popis njihovih nekretnina.
jedini spas je u povratku na jedine realne vrijednosti koje su egzistirale na ovom podneblju od 1945 do 1990 a to je dakle socijalizam za 45 godina izgradili su fabrike , bolnice ,skole , institucije koje evo ove balije,čete i uje ne mogu ni okrečiti napraviti drustvo bez izrazitih klasnih nejednakosti, humano drustvo ,drustvo koje je uspijesno funkcionasalo pola stoljeca na ovom podneblju ovo i corav vidi da ne funkcionise 25 godina se vrtimo u krug i propadamo sve dublje i dublje!
Altijanin@ - Slazem se sa tobom. Ja ne zegovaram komunizam niti jednopartijsko odlučivanje i negiranje religije, nacije i toga slično Ja zagovaram jednu socijalnu drzavu odakle bi smo uzeli ono najbolje iz one Juge i ukombinirali ga sa slobodnim trzistem. Napacenko @ popisam se ja na ovo robovlasnistvo kriminal korupciju na svakom cosku dzamija/crkva/trzni centri. I najgori komunizam za ovu apatiju je raj na zemlji! Navedi mi samo jednu bolju stvar koju je ovaj sistem dao u odnosu na socijalizam
touch a da li mislis da se ovo robovlasnistvo i ova politicka apatija nece urusiti
Zanimljivo je kako se svi drže tog Dejtonskog Ustava kao da je neko sveto pismo samo onda kad im treba zadovoljiti nacionalističke apetite, a kad se poziva na Ustav kako bi se zaustavila korupcijska krađa državne imovine, onda je to sasvim OK i izgleda da se komplet stanovništvo s tim apsolutno slaže i podržava.
Niko ovo ne moze promjenit sem Zapad, ako vide da im vise ne ide u prilog ovakvo stanje, sve je ovo dobro smisljeno i da se stvari rjese mirnim putem a cilj je isti kao i 92 -e Zato je Aljo rekao Turcima ostavljam vam Bosnu u Amanet, kao da niko ne zna u svijetu kako je Bosni i njenim narodima, pa jedan telefonski poziv za 24 sata moze ovu korumpiranu bagru i lopove smjestit u duboku rupu i da se treci dan ne prica o njima nikako, da Bosnom potece med i mlijeko...mogu nece i zdravo.
TUŽNO ALI ISTINITO... "...građani veliki dio svojih komunikacijskih aktivnosti prenijeli na društvene mreže, pa smatraju kako je like i share dovoljan pokazatelj bunta, nezadovoljstva, otpora. Dakle, društvene mreže dio su problema neaktivnosti građana jer se online aktivizam rijetko 'seli' u offline prostor. Drugi razlog je, čini mi se, značajniji, a on se tiče opće apatije i stava građana da se ništa ne može promijeniti i da je njihov aktivizam nedovoljan za neku korjenitu promjenu stanja."
Krajnji vid bunta je kućno rondanje, i to je za sada vrh. Mi nismo normalna nacija, mi smo samo dobro 'odrađeni' pokusni kunići, živimo kao zombiji (citiram)
popis njihovih nekretnina.
Kada se samo na KLIX.BA pogledaju mnogi komentari sasvim je jasno zašto se ne može napraviti nešto više u pogledu otpora prema onome što se u društvu dešava. Nismo jedinstveni ni na nivou općina/opština,a o državi da i ne govorimo. Mnogi na ovom portalu su zaineresiraniji za ono što se dešava u Srbiji i Hrvatskoj nego u BiH. I na kraju se sve nakon zadnjih hapšenja i političkih dešavanja automatski povezalo sa nacionalnim pitanjem Bošnjaka,a ne sa kriminalom. Znam ja nas yebo ti nas.
@backoh Tako je. Ako nije na NACIONALNOJ onda je na REGIONALNOJ osnovi. Da li je hovno crveno, plavo, zeleno, crno, naranđasto ili neke druge boje hovno je hovno.
Dozvolite samo joj jedno da kazem.Dok god u svojim komsijama ili susjedima budemo vidjeli uje,cete ili balije nece biti napretka.Uzdravlje
Ma jok ba, sta ce nam to? To je samo za one koji hoce da napreduju. Sve dok mi imamo nacionalizam i torove, nama extra! :-)
Ja sam siguran da nismo pickice i da cemo muski ponoviti 7.februar..
Ponovite ili ne ponovite, ali nećete paliti državne institucije! To je naše, palite ono što su pokrali.
To jaruga,probudit ce se raja prije ili kasnije.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Nisam njenog misljenja , socijalni mediji mogu biti opasno oruzje ili dobra alatka, pa kad pogledamo samo proslu godinu neke stvari su se pokrenule samo zahvaljujuci socijalnim medijima .
Hoces li nas ti Lejla povesti u bolje sutra ? Budi naš Che Guevara
odlicna analiza,zivimo kao misevi i bolje nismi ni zasluzili
pokažite aktivizam u biranju nove vlasti ... kada dođu izbori ne birajte one što vas yebu godinama dajte šansu nekom novom , mladom , ako ništa yebat ce nas na drugi način a svaka promjena je dobra .
Odlično definisani svi problemi.... Ne slažem se samo sa jednim: narod bi rado pokazao nezadovoljstvo u stvarnom a ne samo u virtuelnom svijetu... Jedino što se niko ne deklariše kao vođa, tj. u vodstvu sindikalnih, studentskih pa ako će te i udruga penzionera, koje bi trebale da organizovano pokažu nezadovoljstvo, su politički podobni likovi......
toplane digle cijenu svi sute, plate iste zadnjih 20 g i gore, ovi ratni profiteri sute i uzuvaju...bakir ljigo se lize sa vucicem i fura neku pricu o dobrim odnosima a ljudi nam masakar uradili u centru grada... ooet kazem nek kradu i nek imaju auta od 200.000 i nek se kurce kad smo mi toliko rtd narod da ne znamo sano izaci na ulice... a vala i ovi kenjaju kao neki pokreti ovo ono..orgabizacije...niko ne zna da postojite...sto javno ne pozovete na skup mirni...u Njemackoj smanjili neku stipendiju 20eura izasoo 150.000 studenata ovdje da stave hljem 10 km svi bi na internet da vide sta ko pise... TREBAMO SVI IZACI NA ULICU I JEDNOM ZA SVA VREMENA OVA GOVNA SKINUTI SA VLASTI..CUJ RADOCNCIC I BAKIR NAM VOSE DRZAVU...ZUTI LJIGAVAC I HINJA!
zar niste vec jednom.bili.na.ulici i spalili.predsjednistvo.zajedno.sa.navijacima slavije sa.pala ? kad se sjetim plenuma i.slicni neosocijalisticki.budaleatina .raznj siranovica brkana itd.