Problem sjeći u korjenu
128

Aktivisti održali performans u Mostaru: Vakcinisali se protiv korupcije

N. V.
Foto: G. Š./Klix.ba
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Na Španjolskom trgu u Mostaru danas je održan performans "Vakcinisanje protiv korupcije" što predstavlja finalni događaj koji su pripremili učesnici i učesnice projekta "On my own - Neću štelu".

Tokom performansa, učesnici su "vakcinisani" protiv korupcije, podijeljen je promotivni materijal, izloženi su likovni radovi i slične aktivnosti.

Također je postavljena fotokabina s ciljem fotografiranja prolaznika sa antikoruptivnim porukama - "Nemamo vakcinu protiv COVID-a, ali IMAMO vakcinu protiv korupcije!"

Uoči performansa, učesnici projekta su poručili "Mi koristimo moć umjetnosti i kulture kako bi ohrabrili borbu građana protiv korupcije".

"S obzirom na činjenicu da u Bosni i Hercegovini još uvijek ne postoje vakcine za COVID-19, vjerujemo da je veliki problem u zakržljalom sistemu okovanim korupcijom. Problem se treba rezati u korijenu – a to je korupcija. Zbog toga smo odlučili omogućiti Vam vakcinu protiv korupcije", rekla je jedna od učesnica uoči performansa.

Cilj projekta je da osnaži umjetnike, aktiviste i novinare da budu efektivniji u svojim nastojanjima da utiču na uključivanje ljudi u borbu protiv korupcije i da stvore prilike za sadržajne sinergije o raznim temama i na raznim lokacijama.