{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktivirano klizište prijeti kompletnom tuzlanskom naselju Crno Blato

F
18.5.2014. u 22:45
45
12
Aktivirano klizište prijeti kompletnom tuzlanskom naselju Crno Blato
45
Aktivirano klizište prijeti kompletnom tuzlanskom naselju Crno Blato
U Općini Tuzla aktiviralo se do sada najopasnije i najveće klizište, u naselju Crno Blato i trenutno se vrši evakuacija 40 porodica sa tog područja.
Prema procjenama geologa, ugroženo je cijelo naselje.

"Došli smo na najteže klizište koje se pojavilo na području Općine Tuzla. I dok smo upravo ovdje, još uvijek je aktivno i dešava se klizanje", izjavio je šef geološkog tima Štaba civilne zaštite Tuzla Izet Žigić.

Kazao je da Mjesna zajednica Dokanj uz naselje Crno Blato i još neke zaseoke sigurno najugroženija od svih područja u Općini Tuzla.

"Klizište je aktivirano prije tri dana, ali nismo znali do danas da je stanje toliko katastrofalno i u situaciji smo da moramo večeras evakuisati oko 40 porodica. Klizište bi moglo poravnati čitavo naselje Crno Blato", izjavio je predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Dokanj Dražen Pejić, istaknuvši da je najvažnije da nema žrtava..

Također je kazao da će stanovnici ovog naselja trenutno biti evakuisani u Osnovnu školu u Doknju, gdje se već pripremaju kreveti, ćebad, hrana i sve ostalo što bude potrebno za ove unesrećene porodice.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović kazao je da je skupa sa geolozima donio jednoglasnu odluku da u ovom naselju niko nije siguran.

"Sada se nalazimo na najugroženijem području u Crnom Blatu. Geolozi Izet Žigić i Miralem Mulać i ja smo jednoglasni da ni jedna kuća ovdje nije sigurna i sada organiziramo hitnu evakuaciju građanada", izjavio je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović.

Naglasio je da su trebali sa Štabom civilne zaštite Tuzla imati vanrednu sjednicu u 18 sati, ali da nisu stigli zbog ove neočekivane situacije i da će sjednica biti održana večeras kasno.

Također Imamović je rekao da je u ovom momentu najbitnije spasiti stanovnike ovog do sada najugroženijeg područja u Općini Tuzla.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: