{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Aktivirana tri nova klizišta u Tuzli

F
20.3.2015. u 12:58
0
3
Aktivirana tri nova klizišta u Tuzli
0
Aktivirana tri nova klizišta u Tuzli
Foto: Arhiv/Klix.ba
Stručni tim za monitoring klizišta grada Tuzle 18. marta izvršio je obilazak više lokacija prijavljenih od građana, te je konstatirao da je došlo do aktiviranja tri nova klizišta, kao i pokretanja većih masa u zoni jednog starog klizišta, navodi se u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.
U Mjesnoj zajednici Centar, ulica Kojšino br. 51, pokrenuo se gornji dio većeg starog klizišta i ugrožena su tri objekta.

Novo klizište aktivirano je u Mjesnoj zajednici Dokanj, ulica Dokanj br. 230, te je ugrožen jedan objekat.

U Mjesnoj zajednici Centar, ulica Kozlovačke čete do br. 55, aktivirano je novo veće klizište, u dijelu ulice Kozlovačke čete i kreće se prema dijelu naselja Mandići. Indirektno je ugroženo više objekata.

Na području općine Gračanica, reaktivirano je klizište u Mjesnoj zajednici Prijeko Brdo. Klizište ugrožava lokalni put.

Na području općine Gradačac prijavljena su dva nova klizišta: klizište u Kerepu koje ugrožava stambeni objekat i klizište u Novalićima.

Na području Kantona Sarajevo općinske službe civilne zaštite i dalje kontinuirano vrše monitoring na aktuelnim klizištima.

Kada su u pitanju vodostaji, vodostaj Save i dalje je u opadanju duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Na području Tuzlanskog kantona, vodostaj na brani HA Modrac u 7.00 sati iznosio je 199,79 m.n.m.. Tačka preljeva je 200 m.n.m.. U odnosu na mjerenje jučer u 7.00 sati, nivo je niži za pet cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 60,1 m3/s, navodi se u izvještaju Federalne uprave civilne zaštite.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: