Razgovor s korisnicima
2

Akt u posjedu Vlade FBiH: Kako je o stanju u Zavodu Pazarić izvjestio Kantonalni centar

A. D.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Među zvaničnim aktima putem kojih su nadležne službe u proteklom periodu izvijestili Vladu KS, Vladu FBiH i Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH o stanju u Zavodu jeste i onaj od Kantonalnog centra za socijalni rad s direktorom Samirom Suljagićem na čelu.

Kako saznajemo, njegov sadržaj bi uskoro trebala objaviti Vlada FBiH, a nakon uznemirujućih fotografija djece vezane za krevete i radijatore u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić koje je jučer javnosti predstavila zastupnica u Parlamentu FBiH Sabina Ćudić.

U dokumentu Kantonalnog centra za socijalni rad, između ostalog stoji da su po zahtjevu direktora ovog centra u periodu od 15. septembra do 1. oktobra šefovi svih općinskih službi socijalne zašttie sa svim saradnicima posjetili Zavod Pazarić, obišli sobe u kojima su smješteni njihovi korisnici, kao i zajedničke prostorije koje koriste, te obavili razgovore s korisnicima.

“Prema informacijama općinskih službi socijalne zaštite korisnici su u individualnim razgovorima sa šefovima službi izrazili zadovoljstvo uslugama, smještajem, ishranom, odjećom, zdravstvenom njegom, obrazovanjem i osposobljavanjem za život”, kaže se, između ostalog, u ovom dokumentu.