Komentari (36)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahaha mladi inovatori, pa niko ne brine o drzavi i narodu niti im pomaze jos da se i time bave hahahah Znam licno inzenjera masinstva koji je osmislio stroj za drvnu industriju koji niko nije htio pogledati i taj isti stroj je zavrsio u Americi za 24 miliona $ prodao i jos dobio i posao tamo. Stotine hiljada ljudi odlazi iz drzave i jos niko nije izasao od politicara da iskaze bilo kakav stav, mjeru, prijedlog, zabrinutost, apsolutno nista, cak i slave nacionalne stanke sto narod odlazi
Drzava brine o granici? Reci da se salis. Drzava pravi i mora da garantuje sto pise u ustavu drzave da ce svaki pojedinac imati zastitu, zdravstvo, skolstvo i zaposlenje i ja ne vidim nista od toga. Drugo, drzava mora da stvori uslove za sve vidove ideja, projekata, da napravi inkubatore za razvoj, ideje i inovacije, da dovodi preko ministarstva investitore, dogovara susrete itd itd. Sve sto si nabrojao drzava radi ali samo za podobnu grupu SDA-ovaca
Drzava, nije to drzava nego copor zivotinja.
Ako ste mladi uhljeb ne treba vam nikakvo istrazivanje ili javni poziv. Sve je sredila stranka i uz ne talasaj politiku insalah do penzije na budzetu.
Takođe navedite i ovo: "Ako ste bilo šta što nema veze sa stra..čkom pripad..šću NE očekujte bilo kakvu pomoć". Budi klix-e temeljit.
Dobro jutro Kolumbo..
nama ovoj drzavi najpotrebniji je INOVATOR koji ce napraviti inovaciju kako ove politicare natjerati da normalno razmisljaju da ne kradu ...
Greška u podnaslovu i tekstu! Svrha Instituta za intelektualno vlasništvo BiH kao samostalne državne upravne organizacije koja preuzima poslove u području zaštite intelektualnog vlasništva nije da podnosi patentne prijave nego da vrši nadzor nad provođenjem zakona iz oblasti zaštite Int. vl. na teritoriji BiH, dakle, taj institut niti ne može podnositi patentne prijave.
Ali naučno-istraživački instituti (kao nekadašnji Energoinvest) od osamostaljenja BiH pa do danas nisu podnijeli niti jednu patentnu prijavu a svi konkursi i sredstva su namijenjeni upravo njima. Po zakonu samo doktor nauka može imati status istraživača-naučnika. Ne znam da je Tesla bio doktor nauka.
Kod nas u Bugojnu su priznati samo strucnjaci iz Asocijacije mladih ... shupcica.
Ma je3es ovakvu uhljebsku drzavu...
Živa istina, zato i ne treba mijenjati državu, nego ić odavde sad.
Država za uhljeba. Iskreno, Vaša SDA
Država ne podržava nikoga... previše su zauzeti brigom i podrškom sami sebi i svojoj familiji.