Komentari (56)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@5do5..... Jesili ti svjesna koliko ti smaras sa komentarima??!! Hvala Bogu pa su ukinuli one kilometrarske komentare, jer tvoje je bilo smarajuce i preskakat kamoli citat, i jel se to ti pvde obracunavas sa predmetom tvoje mrznje?? @ex sarajka.. Vi koji ste pokrali sve sto se pokrasto moglo ukljucujuci i jezik, prestani nama pricati o nekoj kradji i o Vuku koji je sklepao pismo hodajuci po Hercegovini i zapisujuci rijeci. @dijaspora Jesili ti onaj \"zaebani\" dijaspora od prije ili ??
JA DOBROG KURTONA KO JE OVO OSMISLIO,TREBALO BI MI STOTINJAK KOMADA IZLEDA IZDRZLJIV I ELASTICAN . ONO PUN SPERME ZATEGNUT SAMO STO MU OCI NISU ISPALE !!!!!
Licno mislim da Dodik nije osoba sa \"zadnjim\" mislima. Jeste ekonomista i prilicno za sadasnje uslove dobar \"cenkaros\"! U zivotu uopste,niko ne dobije ono sto mu pripada nego sto iscenka! BiH nije Svedska gde zive skandinavci,nego balkanci. U svedskoj se partneri \"dele\" uz osmeh a na balkanu za \"prevaru\" odlazi glava. S\'toga doktori nauka sa po 5-6 diploma su se pokazali ne efektivni za \"vodje\" na balkanu! Verujem da ne namerava da izneveri ljude koje vodi,pa kao mnogi sa kapitalom pobegnu \"preko\". Kaze se da je demokratija sto vecina izglasa.
@Eskalibur. Definitivno ste u pravu za konstataciju ruskog kao najcistijeg slavenskog jezika. Mozda je sam odgovor u \"paraleli\" izmedju antropologije i lingvistike. Naime po antropoloskim dokazima na teritoriji bivse Jugoslavije je svega 22% slovena a resto cine dinarska grupa naroda, dukljani,iliri,dorjani,mali broj helena itd. Obzirom da antropolozi za \"prave\" slavene smatraju Poljake,beloruse,ruse,ukrajince. Cak po Ceskom istoricaru slavena, navodi se da je Slavonija i Slovenija su i dobile ime na osnovu velikog upliva slavenskog plemena! Od 7 veka pa do danas definitivno je doslo do mesanja naroda na balkanu a samim tim i \"jezika\".
@ Mile Recimo da je Dodik kupio diplomu fakulteta. \"Traktordžija\", kako ga obično zovete, pokaza se mnogo, mnogo sposobnijim od vaših vajnih doktora nauka. Da nije, ne bi vam toliko smetao - hvalili bi ga kao, recimo. doktora Mirka Pejanovića.
@Eskalibur...Za mene ruskinje nemaju nikakvu alternativu.Niko im prići ne može,kada je fizički izgled u pitanju.Inteligencija takođe.
I za tvoju informaciju, ja ne znam ni jednog Srbina, a ni Bosnjaka, da cisti kanalizaciju. Zato sto se to rijetko i radi, vjerovatno, a isto tako je vjerovatno dobro placen, a bogami i posao za kvalifikovane. I masine.Prema tome, ne lupetaj.
Primitivcima je svaki posao ponizavajuci a drezdanje pred drzavnim ustanovama i socijala nije, cekanje da se neko smiluje i da crkavicu. Svaki posten posao je pametnom za pohvalu, sa diplomom ili bez, tek toliko. Vise ste dosadni sa omalovazavanjem svega i svacega, a neradnici zestoki. Sigurno zivite na racun roditelja ili drzave, ovde nekom solite pamet po portalima, a pas nema za sta da vas ujede, mali balavi termiti, stetocine.
A sta ti radis, ako se smije pitati? Nesto ne vjerujem da takve igdje prime...
Pa, kad ne kontas, da ti nacrtam: Vase novine lazu!!! Sta kazes na to?
Ne kontam, Dodik kao zavrsio fakultet u Beogradu, a ne zna ni jedan strani jezik? Eh i onda se Srbi bune sto diplome nisu nigdje priznate i moraju cistiti kanalizacije na zapadu? Koliko je Dodika kostala diploma, ondasnjih maraka?
dzaba ti sve rusko nama ostavi samo ruskinje.
ma ima jos bosnjaka koji naju sta je cilj srpske politike. otvorili su oni nama oci 92-95. znao mi danas dobro stasu njihovi ciljevi i sta su sve spremni da nam urade da bi ostvarili svoje ciljeve. srecom pokazali su svoje ratne i diplomatske mogucnosti, tako da danas jedino sto mogu jest da lijece komplekse na sa-x. ti njihovi izlijevi mrznje dobro dodju, da neki nebi slucajno zaboravili.
P.S. Najčistiji jezik bez ikakvog ako i ali,danas u svijetu je ruski jezik.On ne priznaje nikakvu stranu dominaciju,a ako se i ubaci po koji strani izraz,čućete ga samo u žargonu (više šaljivo,nikako ozbiljno).Možete se uvijeriti posjetom na ruskim internet stranicama,u kome je komunikacija na bilo kom drugom jeziku strogo zabranjena,osim na ruskom.Jedino odstupanje su citati određenih ličnosti na engleskom ili nekom drugom jeziku,ali uz obavezan prevod na ruski i obaveznu analizu istog na ruskom.Ruski jezik i ruska ćirilica kada je u pitanju ruski narod nema alternativu.Bez ikakve sumnje, ovo je vrijedno svakog poštovanja!!Zato obožavam rusku knjiševnost,Rusiju i ruski narod.
Ljudi pogledajte vrijeme vani lijep sunčan dan, izađite van prošetajte ja odoh sa svojom ljepšom polovinom.