{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akciji se priključio i Oggi Tomić, bivši štićenik Dječijeg doma "Bjelave"

S
15.4.2011. u 11:43
0
0
Akciji se priključio i Oggi Tomić, bivši štićenik Dječijeg doma "Bjelave"
0
Akciji se priključio i Oggi Tomić, bivši štićenik Dječijeg doma "Bjelave"
Oggi Tomić
Akciji prikupljanja muzičkih instrumenata za opremanje "Muzičke sobe" Dječijeg doma Bjelave u Sarajevu priključio se i nekadašnji štićenik ovog doma, a sad uspješni fotograf i režiser Oggi Tomić.
Tomić trenutno živi i radi u Velikoj Britaniji, gdje je otišao 2000. godine uz pomoć organizacije Hope and Homes for Children. Tamo je dobio priliku za nastavak obrazovanja i razvoj uspješne karijere, te je dobitnik brojnih nagrada.

"Budući da sam i sam bio štićenik Dječijeg doma Bjelave, smatram da je inicijativa prikupljanja sredstava za opremanje 'Muzičke sobe' ovog doma zaista sjajna i hrabar potez organizatora", kazao je Oggi. "I ja, također, želim pružiti podršku i priliku djeci da nauče stvari koje prije nisu imali mogućnost. 'Muzička soba' će otkriti nove talente među onima koji su bili zapostavljeni od trenutka kada su napušteni, a nema boljeg načina da učite i uživate kad ste mladi nego kroz muziku. Jednostavno, ideja je briljantna!"

Ovu akciju su pokrenuli Art Lab/Duplex i Kriterion. Inicijativa ima cilj oplemeniti svakodnevnicu štićenika doma kreativnim kutkom. I građani su pozvani da doniraju muzičke instrumente koje dugo ne koriste i tako pomognu akciju. Ukoliko želite učestvovati u akciji, javite se na e-mail [email protected].

Osim toga, sav novac prikupljen od prodaje ulaznica za koncerte Nicolasa Cantea namijenjen je opremanju ove prostorije, a koncerti će biti održani 23. aprila u 21 sati, Mekanik Kantatik - Dom Oružanih snaga, BiH, ulaznica 12 KM; 25. aprila u 20 sati, Nicolas Cante Solo - Dom Oružanih snaga, ulaznica 10 KM i 26. aprila u 22 sati, Nikoll elektro live set - Klub So.ba, ulaznica 7 KM.

Pokretači inicijative najavljuju i upošljavanje muzičkih pedagoga u saradnji sa Udruženjem za jezik i kulturu "Lingvisti", kao i omogućavanje izlazaka za štićenike Doma kroz posjete koncertima, izložbama i predstavama, kao stimulaciju za trud koji štićenici sami ulože, što sve ima za cilj poboljšanje kvalitete života djece u Domu "Bjelave".

U "Muzičkoj sobi" bit će napravljen i kutak po imenu Fonoteka, a u kojem će se nalaziti polica za CD-ove, DVD-eve i muzička linija, dok će art kino Kriterion jednom mjesečno "Muzičkoj sobi" posuđivati platno i projektor, kako bi djeca mogla gledati koncerte, dokumentarne i igrane filmove.

Prihodima od već najavljenih koncerata nadopunit će se postojeći spisak doniranih muzičkih instrumenata i prateće muzičke opreme, te na taj način opremiti "Muzička soba".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: