{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akciji se priključio i Oggi Tomić, bivši štićenik Dječijeg doma "Bjelave"

S
15.4.2011. u 11:43
0
0
Akciji se priključio i Oggi Tomić, bivši štićenik Dječijeg doma "Bjelave"
0
Akciji se priključio i Oggi Tomić, bivši štićenik Dječijeg doma "Bjelave"
Oggi Tomić
Akciji prikupljanja muzičkih instrumenata za opremanje "Muzičke sobe" Dječijeg doma Bjelave u Sarajevu priključio se i nekadašnji štićenik ovog doma, a sad uspješni fotograf i režiser Oggi Tomić.
Tomić trenutno živi i radi u Velikoj Britaniji, gdje je otišao 2000. godine uz pomoć organizacije Hope and Homes for Children. Tamo je dobio priliku za nastavak obrazovanja i razvoj uspješne karijere, te je dobitnik brojnih nagrada.

"Budući da sam i sam bio štićenik Dječijeg doma Bjelave, smatram da je inicijativa prikupljanja sredstava za opremanje 'Muzičke sobe' ovog doma zaista sjajna i hrabar potez organizatora", kazao je Oggi. "I ja, također, želim pružiti podršku i priliku djeci da nauče stvari koje prije nisu imali mogućnost. 'Muzička soba' će otkriti nove talente među onima koji su bili zapostavljeni od trenutka kada su napušteni, a nema boljeg načina da učite i uživate kad ste mladi nego kroz muziku. Jednostavno, ideja je briljantna!"

Ovu akciju su pokrenuli Art Lab/Duplex i Kriterion. Inicijativa ima cilj oplemeniti svakodnevnicu štićenika doma kreativnim kutkom. I građani su pozvani da doniraju muzičke instrumente koje dugo ne koriste i tako pomognu akciju. Ukoliko želite učestvovati u akciji, javite se na e-mail [email protected].

Osim toga, sav novac prikupljen od prodaje ulaznica za koncerte Nicolasa Cantea namijenjen je opremanju ove prostorije, a koncerti će biti održani 23. aprila u 21 sati, Mekanik Kantatik - Dom Oružanih snaga, BiH, ulaznica 12 KM; 25. aprila u 20 sati, Nicolas Cante Solo - Dom Oružanih snaga, ulaznica 10 KM i 26. aprila u 22 sati, Nikoll elektro live set - Klub So.ba, ulaznica 7 KM.

Pokretači inicijative najavljuju i upošljavanje muzičkih pedagoga u saradnji sa Udruženjem za jezik i kulturu "Lingvisti", kao i omogućavanje izlazaka za štićenike Doma kroz posjete koncertima, izložbama i predstavama, kao stimulaciju za trud koji štićenici sami ulože, što sve ima za cilj poboljšanje kvalitete života djece u Domu "Bjelave".

U "Muzičkoj sobi" bit će napravljen i kutak po imenu Fonoteka, a u kojem će se nalaziti polica za CD-ove, DVD-eve i muzička linija, dok će art kino Kriterion jednom mjesečno "Muzičkoj sobi" posuđivati platno i projektor, kako bi djeca mogla gledati koncerte, dokumentarne i igrane filmove.

Prihodima od već najavljenih koncerata nadopunit će se postojeći spisak doniranih muzičkih instrumenata i prateće muzičke opreme, te na taj način opremiti "Muzička soba".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: