Art Lab/Duplex/Kriterion
0

Nicolas Cante za opremanje "Muzičke sobe" u Dječijem domu "Bjelave"

Sarajevo-x.com
Art Lab, Duplex i Kriterion najavljuju seriju koncertnih aktivnosti francuskog pijaniste Nicolasa Cantea 23. 25. i 26. aprila 2011. godine u Sarajevu, na kojima će se ovaj izvanredni umjetnik predstaviti kroz tri različita muzička koncepta.
Zadovoljstvo nam je istaći humanu svrhu ovog projekta, inicijativu formiranja i opremanja “Muzičke sobe” u Dječijem domu “Bjelave”. Prihodi koncerata bit će iskorišteni za kupovinu muzičkih instrumenata i opremanje "Muzičke sobe".

"Muzička soba" zamišljena je kao kreativni kutak gdje će djeca kroz muziku obogatiti uzajamnu komunikaciju, život i svakodnevnicu, te uskoro "zakoračiti" u svijet, koji je štićenicima Doma do sada bio, nažalost, nedodirljiv i nepoznat.

Art Lab, Duplex i Kriterion će povodom ove inicijative, nakon koncertnih aktivnosti, nastaviti projekat upošljavanjem muzičkih pedagoga, i pokrenuti aktivnosti (odlasci na koncerte, izložbe, predstave i sl.) koje će znatno poboljšati kvalitetu života štićenika Doma. Akciji prikupljanja muzičkih instrumenata i opreme pridružili su se i mnogi bh. muzičari.

Organizatori ovom inicijativom žele, osim predstavljanja izvanrednog umjetničkog programa, skrenuti pažnju na status obrazovanja i edukacije ranjivih kategorija društva.

Nicolas Cante će se u Sarajevu predstaviti sa svoja tri umjetnička projekta i to: 23. aprila, 21 sat, Mekanik Kantatik (Dom Oružanih snaga) 25. aprila, 20 sati, Nicolas Cante Solo (Dom Oružanih snaga) 26. aprila, 22 sata, Nikoll elektro live set (Klub So.ba)