{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Nicolas Cante za opremanje "Muzičke sobe" u Dječijem domu "Bjelave"

S
7.4.2011. u 09:52
0
3
Nicolas Cante za opremanje "Muzičke sobe" u Dječijem domu "Bjelave"
0
Art Lab, Duplex i Kriterion najavljuju seriju koncertnih aktivnosti francuskog pijaniste Nicolasa Cantea 23. 25. i 26. aprila 2011. godine u Sarajevu, na kojima će se ovaj izvanredni umjetnik predstaviti kroz tri različita muzička koncepta.
Zadovoljstvo nam je istaći humanu svrhu ovog projekta, inicijativu formiranja i opremanja “Muzičke sobe” u Dječijem domu “Bjelave”. Prihodi koncerata bit će iskorišteni za kupovinu muzičkih instrumenata i opremanje "Muzičke sobe".

"Muzička soba" zamišljena je kao kreativni kutak gdje će djeca kroz muziku obogatiti uzajamnu komunikaciju, život i svakodnevnicu, te uskoro "zakoračiti" u svijet, koji je štićenicima Doma do sada bio, nažalost, nedodirljiv i nepoznat.

Art Lab, Duplex i Kriterion će povodom ove inicijative, nakon koncertnih aktivnosti, nastaviti projekat upošljavanjem muzičkih pedagoga, i pokrenuti aktivnosti (odlasci na koncerte, izložbe, predstave i sl.) koje će znatno poboljšati kvalitetu života štićenika Doma. Akciji prikupljanja muzičkih instrumenata i opreme pridružili su se i mnogi bh. muzičari.

Organizatori ovom inicijativom žele, osim predstavljanja izvanrednog umjetničkog programa, skrenuti pažnju na status obrazovanja i edukacije ranjivih kategorija društva.

Nicolas Cante će se u Sarajevu predstaviti sa svoja tri umjetnička projekta i to:
23. aprila, 21 sat, Mekanik Kantatik (Dom Oružanih snaga)
25. aprila, 20 sati, Nicolas Cante Solo (Dom Oružanih snaga)
26. aprila, 22 sata, Nikoll elektro live set (Klub So.ba)

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: