|

Akcija u USK, nađena laboratorija za proizvodnju skunka

Akcija u USK, nađena laboratorija za proizvodnju skunka
0
Klix.ba
19.12.2012. u 15:50
4
komentara
0

dijeljenja
Akcija u USK, nađena laboratorija za proizvodnju skunka
Tokom suđenja u predmetu Ramo Brkić i dr. Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA su došli do saznanja da su neki od optuženih nastavili da vrše krivična djela međunarodnog neovlaštenog prometa opojnim drogama.
Operativnim radom na terenu i posebnim istražnim radnjama je ustanovljeno, da se na području USK-a, na više lokacija, organizovala proizvodnja opojne droge radi dalje prodaje u zemlje EU.

U toku dosadašnjih aktivnosti uhapšeno je osam osoba i izvršeni su pretresi na 10 lokacija. Tokom pretresa na lokalitetu Glavice, mjesto Grahovo, opština Velika Kladuša, pronađena je jedna laboratorija za uzgoj opojne droge marihuana skunk.

Dvije osobe sa inicijalima K.S. i Š.S. su lišene slobode u zgradi Suda Bosne i Hercegovine, odnosno po završetku ročišta u predmetu Ramo Brkić i dr., dok su F.A., P.DŽ., P.M., K.A., K.Z. i K.M. uhapšeni na području USK-a.

U toku su aktivnosti ispitivanja i operativne obrade osumnjičenih koje pripadnici SIPA-e i Tužilaštva BiH zajednički vrše u prostorijama SIPA-e, u Banjoj Luci, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...