Crna hronika
4

U akciji "Ikar" u Doboju pronađeni kokain i marihuana

FENA
Policija u Doboju danas je u akciji "Ikar" izuzela 34,026 grama opojne droge kokain, 232,374 grama amfetamin-spida i određena količina opojne droge „marihuana“, jedan pištolj s dva okvira i osam pripadajućih metaka, više mobilnih telefona i druge predmete koji se mogu dovesti u vezu s izvršenjem krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga.

Na osnovu prethodno pribavljene naredbe Osnovnog suda Doboj izvršeni su pretrese na osam lokacija, sedam na području Doboja i jedna na području općine Usora, FBiH.

Zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, slobode su lišeni: A.T., G.B. D.V. i V.T., svi iz Doboja, S.M. iz Bijeljine i D.M. sa područja Usore, FBiH, potvrđeno je iz CJB Doboj.

Tokom višemjesečnog provođenja planskih aktivnosti u cilju prikupljanja materijalnih dokaza i identifikovanju osoba koje se bave nabavkom i preprodajom narkotika, otkriveno je da je opojna droga određenim kanalima stizala u Doboj, a dalje, preko osoba s područja tog grada distribuirana konzumentima u Doboju, u određenim ugostitljskim objektima, privatnim firmama i dugim mjestima.

Nakon izvršene kriminalističke obrade, uhapšeni će, zajedno s izvještajem o počinjenom krivičnom djelu biti predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Izvještajem će biti obuhvaćena još dvije osobe: B.C. i R.S., obje s područja Doboja. Jedan od njih je tenutno nedostupan policiji, dok se drugi nalazi na izdržavanju kazne zatvora na području Republike Srbije, a lišen je slobode u sklopu iste operativne akcije, saradnjom MUP-a RS i MUP-a Srbije.

Protiv A.T. bit će podnešen i izvještaj o počinjenom krivičnom djelu omogućavanje uživanja opojnih droga.

Aktivnosti po operativnoj akciji "Ikar" se nastavljaju.