{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija u BiH: Uhapšeno više osoba zbog nelegalnog trgovanja oružjem

F
15.6.2013. u 11:57
0
2
Akcija u BiH: Uhapšeno više osoba zbog nelegalnog trgovanja oružjem
0
Akcija u BiH: Uhapšeno više osoba zbog nelegalnog trgovanja oružjem
Foto: Arhiv
Postupajući po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak su presjekli kanal krijumčarenja oružja van granica Bosne i Hercegovine. Izvršeni su pretresi objekata na 13 lokacija na području Sarajava, Cazina i Broda, uz asistiranje pripadnika MUP-a KS i MUP-a RS.
"U okviru navedenih aktivnosti slobode je lišeno šest osoba, koje se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela Organizirani kriminal iz člana 250. KZ BiH, u vezi s krivičnim djelima Neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe iz člana 193. KZ BiH i Neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. KZ BiH, te su tri osobe saslušane u svojstvu svjedoka", saopćeno je u subotu iz SIPA-e.Prilikom pretresa pronađena je mini radionica za proizvodnju improviziranog vatrenog oružja u vidu hemijskih olovaka, različitog kalibra, te je privremeno izuzeta određena količina vojnog naoružanja i municije različitih kalibara, manja količina praškaste materije koja svojim izgledom asocira na drogu, jedno putničko motorno vozilo, precizna digitalna vaga i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokazni materijal.

Osobe lišene slobode privedene su u službene prostorije Državne agencije za istrage i zaštitu RU Banja Luka, gdje je nad istim izvršena kriminalistička obrada, a protiv istih Tužilaštvu BiH bit će podnesen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: