Akcija SIPA-e i policije u Tuzli i Brčkom, uhapšeno više osoba zbog trgovine drogom

Klix.ba
16.8.2017. u 15:28
36
40
Akcija SIPA-e i policije u Tuzli i Brčkom, uhapšeno više osoba zbog trgovine drogom
36
Akcija SIPA-e i policije u Tuzli i Brčkom, uhapšeno više osoba zbog trgovine drogom Foto: Arhiv/Klix.ba
U okviru akcije SIPA-e i lokalne policije kodnog naziva "Povratnik" koja je počela u ranim jutarnjim satima, izvršeno je hapšenje više osoba, a vrše se pretresi na više lokacija na području Brčko Distrikta i Tuzlanskog kantona.
Po nalogu Tužilaštva BiH, više desetina policijskih djelatnika SIPA i policije Brčko Distrikta BiH od ranih jutarnjih sati, nalaze se na terenu gdje se vrše pretresi i lišenja slobode osumnjičenih za kaznena djela organiziranog kriminala i neovlaštenog prometa opojnih droga.

Na terenu se nalaze tužitelj i istražitelj iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji koordiniraju rad i aktivnosti policijskih djelatnika na terenu.

Meta akcije su osumnjičeni, sa područja Brčko Distrikta BiH, koji su pod istragom, da su kao organizirana kriminalna grupa, vršili krijumčarenje i dalje rasparčavanje i prodaju na području BiH, veće količine opojnih droga među kojima heroin, kokain i marihuana.

Prema prikupljenim dokazima, opojna droga je na područje BiH, odnosno Brčko Distrikta, krijumčarena uglavnom sa područja Republike Srbije, a osumnjičeni su bili učesnici u daljem krijumčarenju i narko-dilerskoj mreži prema BiH i inozemstvu.

Nakon izvršenih pretresa i hapšenja, osumnjičeni će biti predati postupajućem tužitelju koji će ispitati osumnjičene i nakon toga donijeti odluku o daljim aktivnostima u svezi sa prijedlozima za mjere pritvora ili mjere zabrane za osumnjičene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (40)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: