|

Akcija Poskok: Za tri osobe zatražen pritvor, za četiri mjere zabrane

Akcija Poskok: Za tri osobe zatražen pritvor, za četiri mjere zabrane
0
S
SRNA
7.11.2013. u 14:04
4
komentara
0

dijeljenja
Akcija Poskok: Za tri osobe zatražen pritvor, za četiri mjere zabrane Foto: Klix.ba
Tužilaštvo BiH predložilo je pritvor i mjere zabrane za osobe koje su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsili na području Trebinja, Mostara i Istočnog Sarajeva u akciji kodnog naziva "Poskok".
Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da je postupajući tužilac, nakon ispitivanja osumnjičenih, zatražio pritvor u trajanju od mjesec dana za državljane Crne Gore čiji su inicijali M. B. (37) i R. LJ. (36), te državljanina BiH V. K. (22).

Određivanje mjere pritvora predloženo je zbog opasnosti od bjekstva i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Mjere zabrane zatražene su za državljane BiH čiji su inicijali O. F. (31), M. M. (34), D. C. (40) i V. H. (43).

Postupajući tužilac odlučio je Sudu BiH uputiti prijedlog za određivanje mjere zabrane napuštanja boravišta i zabrane putovanja, kao i privremeno oduzimanje putne isprave uz zabranu izdavanja nove i zabranu korištenja lične karte za prelazak državne granice, kao i mjeru zabrane sastajanja sa ostalim osumnjičenim licima, te da se naredi osumnjičenima da se dva puta sedmično javljaju u nadležnu policijsku stanicu.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora i izricanje mjera zabrane upućen je Sudu BiH, a Tužilaštvo nastavlja istragu u smjeru podizanja optužnice u ovom predmetu.

Osobe koje su juče lišene slobode osumnjičene su za prekogranično krijumčarenje opojnih droga sa područja Albanije i Crne Gore prema BiH.

Tužilaštvo BiH osumnjičene osobe tereti za učestvovanje u neovlaštenom prometu opojnim drogama.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...