BiH
67

U akciji "Poskok" danas uhapšeno deset narko dilera

FENA
U današnjoj akciji kodnog naziva „Poskok“, usmjerenoj na otkrivanje osumnjičenih za krijumčarenje opojnih droga, lišeno je slobode 10 osoba.

Četiri uhapšene osobe su s područja Trebinja, dvije iz Mostara, po jedna iz Sarajeva i Vareša, te dvije osobe iz Crne Gore, potvrdio je načelnik CJB Trebinje Dragan Nosović.

Izvršeni su pretresi sedam lokacija, četiri na području Trebinja, dvije na području Mostara i jedne na području Sarajeva. Tokom pretresa pronađeni su određeni predmeti i dokazi koji će služiti u daljem krivičnom postupku.

"U ovim aktivnostima učestvovali su i policijski službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona i CJB Istočno Sarajevo, a provedene su pod nadzorom Tužilaštva BiH. U prethodnom periodu sve aktivnosti po ovoj akciji odvijale su se pod nadzorom Okružnog tužilaštva Trebinje", naveo je u izjavi novinarima načelnik CJB Trebinje Nosović.

On kaže da se radi o organiziranoj grupi koja je drogu nabavljala na području Crne Gore, u koju je stizala iz Albanije te da su je pripadnici ove kriminalne grupe prebacivali iz BiH dalje.

Nad uhapšenim je u toku kriminalistička obrada i svi se terete za krivično djelo organizovani kriminal u vezi s neovlaštenim prometom droga.

Današnje aktivnosti su finalizacija operativne koja je počela u martu ove godine.

"U akciji 'Poskok', u tri zapljene, jedne u martu na području Bileće, zatim u maju na području Trebinja i jedne u junu na području Ljubinja, ukupno je nađeno i oduzeto više od 63 kilograma droge", rekao je Nosović.

Podsjetio je da su tokom godine provedene i akcije "Šetač“, "Bregava“, "Mreža“ "Plantaža“, kojima je ukupno obuhvaćeno 56 osoba, dokumentovano 14 krivičnih djela i izvršeno sedam zapljena droge, ukupne količine oko 163 kilograma.