|

Akcija "Paketići za sve": Vratimo osmijeh na dječija lica

Akcija "Paketići za sve": Vratimo osmijeh na dječija lica
34
Piše: M. B.
22.11.2012. u 14:40
3
komentara
34

dijeljenja
Akcija "Paketići za sve": Vratimo osmijeh na dječija lica
Novogodišnji praznici, koje svi željno očekujemo, polako se približavaju. Ali, neki od nas nemaju priliku da proslave te praznike zbog loše socijalne situacije. Udruženje Dobro je i ove godine organizavalo akciju "Paketići za sve", čiji je cilj prikupiti donacije od kojih će biti napravljeni paketići za djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine.
"U subotu, 24. novembra, kao i svake naredne subote u kafiću Sova na Baščaršiji bit će organizovano prikupljanje donacija. Možete donirati igračke, školski pribor, slatkiše, kape, rukavice, šalove... sve ono što mislite da može biti u jednom paketiću", rekla je za Klix.ba Tomislava Banić iz Udruženja altruista Dobro.

Tokom proteklih pet godina, kada je akcija održavana, prikupljeno je i podijeljeno 7.000 paketića, a volonteri se nadaju da će i ove godine prikupiti dovoljno donacija kako bi mogli usrećiti mališane.

"Mnoga djeca nemaju mogućnost osjetiti čari praznika te ovom akcijom želimo izazvati osmijeh na dječijim licima barem ovaj dan", rekla je Tomislava.

Akcija traje do kraja decembra. Možete pomoći i volontiranjem tako što ćete pakovati paketiće ili zamoliti svoje prijatelje, komšije i druge ljude da se priključe akciji.

Također, akciju "Paketići za sve" možete podržati i novčanim uplatama na sljedeći broj računa:

1610000055480034, Raiffeisen bank dd BiH
Svrha uplate: Humanitarna akcija Paketići za sve

Uplate iz inozemstva mogu se vršiti direktno preko stranice www.dobro.ba (preko moneybookers servisa) ili na devizni račun Udruženja DOBRO:

Raiffeisen Bank dd BiH
IBAN: BA391610600002202657
SWIFT: RZBABA2S

Priključite se akciji i učinite da ovi praznici budu sretni nekom djetetu.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...