BiH
53

Akcija "Očistimo zemlju za jedan dan" u USK 9. maja

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Ministarstvo za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Unsko-sanskog kantona (USK) organiziralo je sastanak povodom akcije "Let’s do it - očistimo Zemlju za 1 dan“, kojem su prisustvovali koordinatori gradova i općina, te predstavnici Udruženja građana "Ruke“ iz Sarajeva, saopćeno je iz Press službe Vlade USK-a.

Predstavnici resornog ministarstva prisutne su upoznali sa aktivnostima vezanim za akciju, koja će se održati u subotu, 9. maja.

Ministarstvo će ove godine akciju financijski podržati sa 8.000 KM, odnosno svakoj općini i gradu bit će dodijeljena sredstva u iznosu od po 1.000 KM za nabavku potrebnog materijala, te hrane i osvježenja za učesnike akcije.

Gradski/općinski koordinatori upoznali su prisutne o lokacijama na kojima će se izvoditi akcija, a predstavnici Udruženja građana "Ruke“ podijelili su koordinatorima promotivne materijale.

Ministarstvo je pozvalo sve građane USK-a da se uključe u najveću volontersku akciju u Bosni i Hercegovini, koja se održava pod nazivom "Let’s do it – očistimo Zemlju za 1 dan”.