{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Akcija nabavke kompjuterske opreme za škole u Srebrenici

F
24.1.2015. u 10:08
20
4
Akcija nabavke kompjuterske opreme za škole u Srebrenici
20
Akcija nabavke kompjuterske opreme za škole u Srebrenici
Srebrenica
Humanitarna organizacija Bosnia Appeal pokrenula je humanitarno-edukativnu akciju s ciljem da kompjuterskom opremom (laptopima) opremi tri škole u Srebrenici.
Ta akcija pokrenuta je povodom dviju decenija genocida počinjenog 1995. godine nad Bošnjacima u Srebrenici.

"Cilj nam je da, pošto ne možemo preokrenuti točak historije i spriječiti nezapamćeni genocid, pomognemo novim generacijama u Srebrenici da se educiraju i postanu bolji ljudi od onih koji su počinili najveći zločin u novijoj historiji čovječanstva", navode organizatori akcije.

Pozivaju sve zainteresirane da se uključe u tu humanitarnu akciju u skladu s mogućnostima te preciziraju da to mogu učiniti doniranjem kvalitetne opreme ili novca.

"Naime, osim opreme potreban je i novac za transport kompjutera do Srebrenice", navode.

Humanitarna organizacija Bosnia Appeal iz Birminghama osnovana je u maju 1995. godine radi pomoći bh. izbjeglicama koji žive u Engleskoj. Dosad su realizirali veliki broj humanitarnih akcija i na taj način olakšali život mnogim građanima Bosne i Hercegovine, kako u domovini, tako i u iseljeništvu.

Osim humanitarnih aktivnosti ta organizacija je djelovanje usmjerila i na pružanje raznih vidova pomoći i informacija bh. građanima, koje su važne za njihov život i integraciju u Velikoj Bitaniji.

Bosania Appeal djeluje i edukativno, te je putem web stranice www.bosniaappeal.org dala šansu svim građanima (prije svega djeci i omladini) da usavršavaju bosanski jezik i stječu nova saznanja o Bosni i Hercegovini, njenoj kulturi i tradiciji, odnosno omogućila im da i na taj način održavaju vezu s domovinom.

Zahvaljujući humanitarnim aktivnostima Bosnia Appeal godinama stipendira bh. studente.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: