BiH
356

Akcija "Let's Do It": Nacrtana 3D karta BiH i očišćen Veliki park

Piše: J. H.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
U okviru volonterske akcije "Let’s Do It - očistimo zemlju za 1 dan", a u organizaciji Udruženja Ruke i Beton festa, u Sarajevu je održan eko flash mob s ciljem podizanja ekološke svijesti građana Sarajeva.

Prvo su volonteri očistili Veliki park u Sarajevu nakon čega je prikupljeno smeće simbolično postavljeno na kartu BiH koju su ispred BBI centra nacrtali članovi Beton festa.

"Volonteri su unutar granica postavili kese sa otpadom, kartone, plastične flaše i drugi otpad. U jednom trenutku volonteri su očistili postavljeni otpad nakon čega su svi prolaznici mogli vidjeti čistu BiH sa logom 'Let's Do It' u njenom srcu", kaže za Klix.ba Junuz Elkaz, koordinator projekta "Let's Do It".

Sve ovo uvod je za ono što će se desiti 27. aprila ove godine, a to je velika "Let's Do It" akcija u kojoj će učestvovati volonteri iz skoro svih bh. gradova.

"Prije dvije godine u akciji je učestvovalo 37.500 volontera u 105 općina. Prošle godine bilo je 47.000 volontera iz 107 općina, a ove godine bit će 111 općinskih timova i očekujemo više od 50.000 volontera", dodaje Elkaz.