{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Aerodromu Sarajevo uhapšen carinski službenik Damir Dudo osumnjičen za korupciju

9.6.2014. u 10:55
2
30
Na Aerodromu Sarajevo uhapšen carinski službenik Damir Dudo osumnjičen za korupciju
2
Na Aerodromu Sarajevo uhapšen carinski službenik Damir Dudo osumnjičen za korupciju
Postupajući po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine policijski službenici Granične policije jutros su na Međunarodnom aerodromu Sarajevo uhapsili carinskog službenika zaposlenog u Upravi za indirektno oporezivanje BiH, koji je osumnjičen da je počinio koruptivna krivična djela, za koja se vodi istraga u okviru akcije kodnog naziva „Gold“.
Kako saznaje Klix.ba, riječ je o carinskom službeniku Damiru Dudi.

"Osobe obuhvaćene ovom istragom osumnjičene su da su počinile koruptivna krivična djela, davanja i primanja dara i drugih oblika korisiti, kao i zloupotrebe službenog položaja ili ovlasti, vezane za carinske procedure prilikom uvoza robe preko Carinske ispostave na Aerodromu Sarajevo", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni Dudo uposlen je u jedinici pri carinskim organima, koja je zadužena za otkrivanje i spriječavanje krijumčarenja i carinskih zloupotreba, odnosno u Sektoru za borbu protiv krijumčarenja i suzbijanje carinskih prevara u Regionalnom centru Sarajevo, u okviru Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Nakon što postupajući tužilac ispita osumnjičenog, donijet će odluku o upućivanju prijedloga za određivanje pritvora, ili mjera zabrane, u skladu sa zakonom.

Istraga u predmetu kodnog naziva "Gold“ se nastavlja u pravcu podizanja optužnice protiv većeg broja osoba, za niz koruptivnih kaznenih djela, počinjenih u proteklih šest mjeseci.

Akcija kodnog naziva "Gold" koja je 2. juna u ranim jutarnjim satima, po nalogu Tužilaštva BiH, provedena na više lokacija u Sarajevu, Kiseljaku i Palama, rezultirala je hapšenjem 15 osoba, od čega 10 carinskih službenika.

Riječ je najvećem broju ovlaštenih službenih osoba koji su uhapšeni u jednoj akciji po nalogu Tužilaštva BiH do sada. Među uhapšenima je i Vehid Sadiković, šef Carinske ispostave na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: