Pronađeni narkotici
67

Akcija "Fenix": Policija pretresa 23 lokacije u Kantonu Sarajevo i Istočnom Sarajevu

A. Z.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Nastavljajući aktivnosti na realizaciji operativno taktičke akcije kodnog naziva "Fenix", policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije MUP-a KS u saradnji s pripadnicima MUP-a RS, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS od ranih jutarnjih sati poduzimaju službene radnje pretresanja na području Kantona Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Vezano za navedeno, a na osnovu Naredbi nadležnog Suda, policijski službenici trenutno vrše pretrese na 16 lokacija na području Kantona Sarajevo i 7 pretresa na području Istočnog Sarajeva, u cilju dokumentovanja i dokazivanja izvršenja krivičnih djela udruživanja radi činjenja krivičnih djela, a u vezi s krivičnim djelima prevare, krivotvorenja isprava, utaje i zloupotrebe položaja ili ovlasti iz Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Do sada je prilikom pretresa pronađena i privremeno oduzeta dokumentacija koja se može dovesti u vezu s izvršenjem navedenih krivičnih djela te određenom količinom narkotičkih sredstava.

Podsjećamo, u sklopu akcije "Fenix" jučer su izvršeni pretresi na 18 lokacija na području Kantona Sarajevo prilikom čega su pronađeni i oduzeti predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, dok je u ranijem periodu oduzeto više motornih vozila koja su bila predmet izvršenja navedenih krivičnih djela.

Policijski službenici Federalne uprave policije i Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u narednom periodu nastavljaju rad.