Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E cuj autohtoni.. Prije ce biti ovo "preobracenici na islam".
Da, da, autohtoni, jest da se to nekima ne svidja ali.....koga briga!
Gdje si autohtoni, nisam te prepozno.. Dakle negiras svu povijest svoje zemlje prije 1463 godine.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Jo ludilo, nek nam je rek´o,sad se lakse nama dise kaj bronhi
Zivim u gradu i u drzavi u kojoj ima dosta selafija. Slazem se sa gospodinom vecinom toga.. Ali nije Evropa kriva za selafije i vehabizam. Po njegovo misljenje, problem dolazi iz 11og septembra 2001, ali vidi se da nema pojma. Islam koji je prakticiran u autochtone etnije u evropi nije problem. Jer autochtoni evropski muslimani nisu vezani sa selafijskim sektama. Po meni, problem dolazi iz arapske zemlje koje neznaju upravljati sa vehabijama. Jer vehabije i sheriat ne pripadaju historiji evropu nit se zele ukljucit u evropski zivotski stendard.
sta je vehabija ?
Ono sto ja vidim u parizu, selafije koje dolaze iz emirata, alzira, maroka, libije, sirije... I sto vuku sa sobom dosta ljudi.... A vehabizam nije islam da se razumijemo.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Za mrznju zapada prema islamu kriva su arapska govna,jer arapi su nikakvi muslimani koji mjesaju svoju tradiciju sa islamom.Dobice nuklearnu od zapada kad-tad, sto prije to bolje.
od arapa ti je dosao islam poslanik je bio arap Kur'an je objavljen na arapskom, ne mjesaju tradiciju nego sunet..
Dreamsicle : vidis sam da arapi ( saudsci) upotrebljavaju islam kako zele... oni mjesaju religiji sa drustvom. Nije islam problem. Nego drustvo. Njihovo drustvo je bolesno.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Kako je govorio moj stari: "Dobroj'tro Akbare (Kolumbo), Amerika iza ćoška!"
Džaba ti jezik razuma, mržnja je više u trendu
Kada kolonijalna Francuska nije uspjela da ocuva svoje posjede nafte u Alziru i kada su se Alzirci izborili za nezavisnot, dio Alziraca je doselio u Francusku ...naravno ne samo iz Alzira nego iz svih silnih kolonija. Sada se tu radjaju druge ili trece generacije tih doseljenika, potpuno razocaranim u zapadne vrijednosti za koje su shvatili da su prazne i onda se neki od njih okrecu drugacijem. Bio sam u Marselju prije par godina, grad izgleda kao pod okupacijom, policija hoda sa dugim cjevima. GPS me odveo greskom u neki kvart da sipam gorivo, nisam se prijatno osjecao, ali naravno da razumijem te ljude kao sto razumijem i Franzuze kojima to smeta i koji o formi extremne desnice jacaju sve vise. Huntingtovska scenografija se postavlja, samo se ceka da predstava pocne.
Ovaj iznad komentar je na pogresnom mjestu.