Komentari (119)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najsmesnije sto ovi idioti su svesni da sve sto izgovaraju je laz, ali im je potrebna za politicke svrhe. Zamisli kada se zna da su Izetbegovici bili srpskog korena, a danas izmisljaju nekavo bosnjastvo, za koje niko od istoricara kroz istoriju nije poznavao. Niko nikada nije u nekim dokumentima napisao o narodu zvanom Bosnjaci. Ni Romeji, ni Avari, ni Franci... Naziv jezika proistice iz naziva naroda, a ne teriorijalne oblasti.
Zamislite neki jezik bez reformi, e to je jezik koji muslimani zovu bosanski, a koji nije imao reformatora.
@BudistickiM0narh Muhamed Uskufi Rijecnik bosanskog jezika 1631. Pogledaj kad je Vuk Karadzic napisao rijecnik nepostojeceg srpskog jezika i odakle je najviše uzimao.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Trebali bi Bošnjaci uvesti bosančicu kao pismo pa da se bosanski jezik barem malo razlikuje od srpskog..
@Evropa kako ce h izbaciti hahahaha
do jucer smo bili jedan narod...pazite JEDAN sa jednim pismom..tj jezikon....tj gradjani....a sada bi bilo da ima 12 jezika... naroda...
kad jučer?jučer ste kupili državu i naciju od Turaka za sanduk zlata glupi nebeski idiote😂😁
Hrvati imaju hrvatskog člana predsjedništva. I hrvatski jezik. Srbi imaju srpskog člana predsjedništva, i srpski jezik. Bošnjaci imaju bošnjačkog člana predsjedništva i svoj jezik mogu zvati bošnjački.
@fbUser1564867158 ocito nemamo...ovdi su ti samo gradjani
i fra Slavoljub Bošnjak je imao jezik i naciju, bošnjak-bosanac kmeee kmee jel i Slavoljub izdajnik kao Željko ili Bogić??😂😂😂😂
I ja znam bosanski,nije kava nego kahva, nije marama nego mahrama,nije dobar dan nego sellam. Eto vidiš da znam
glupost je objasnjavanje .oko u ustavu stoji da je to bosanski jezik zasto nekome smeta to I zasto poistovjecuje bosnjake sa bosanskim jezikom????? svatko moze da prihvati bilo koji od ova 3 jezika. problem nisu jezici nego primitivno izdizanjw nacija iznad svega normalnog I zivotnog I jos gore nitko ne spominje druge I ostale koji imaju ista prava kao I je.eni konstutivni narodi!
Srpski jezik je nestao poslije Vuk Karadzica. Ovo je sad bosanski jezik sto se prica. Taj crkveni sprski na kojem je pisama Biblija ima hiljade rijeci koje su nerazumljive.
Oni bosanski Srbi i oni bosanski Hrvati koji mrze BiH, jesu najveći izdajnici u historiji ljudskog roda. Oni su se prodali beogradskom sotoni, a sotona radi sve, od laganja do genicida. Zapadni Hercegovci su potpuno u njegovim rukama.
@heraklitxy ne mrzimo mi bih vec ne zelimo bih onakvu kakvu vi zelite da se u njoj samo vi pitate i odlucujete.. Vi ste izdali bih i vasi pradjedovi kad ste skupa sa okupatorima gusili svaku bunu u bih. Kad ste skupa sa okupatorima uhapsili i prognali fra jukica kad je poceo bosanski preporod i sad krivi hrvati i srbi sto su se prepoznali u drugim preporodima
Bez jezika nema države i naroda...kaže akademik. A šta je onda sa Švajcarskom, SAD-om, Singapurom, itd? Postoje li onda Švajcarci, Amerikanci, Singapurćani, Hongkongšani, Novozelanđani.itd.?
@Trt ili Nigerijanski,Obalnoslonovacki,Kongoanski,Tanzanijski,Cadski,Bolivijski,Nikaragvanski 😂😂😂😂
Ali iz tog jezika pod hitno izbaciti merhaba, bujrum, sabahajrula itd jer to nema veze sa Bosnom niti Bošnjaštvom.
e akademice dok bosnjaci postavljaju za lidere, ministre itd itd ljude sa sumnjivim diplomama, znanjem i iskustvom, nije ni cudo sto Vam se to dogadja ... isti je slucaj i sa drugim narodima, isplivali su dupelizci, poltroni, ljigavci i hijene koji se uvijek povlace kada zagusti ... niko nikom ne treba osporavati nista ...
Oko 200 drzava ima u svijetu,a jezika preko 6000.Svih 6000 hiljada se zove po narodu samo bosanski po pola drzave.Aferim!!!
Hrvatska uporno odbija ustupiti original povelju Bih.Time stvaraju sumnju u auteticnost povelje koju Bih posjeduje.Povelja je pisana Bosancicom i prema tome jasno je svima da Vuk.D.Karađaic krao i pravio Srpski jezik od Bosanskog i da nuje turcizma i bosanskih rijeci u srpskom jeziku,srbi nebi mogli komunicirati
@gooUser1565949726 jebes povelju! te povijesne gluposti nista ne znace. u doba internet I savremene tehnologije takvi eksponate nece nitko ni gledati!
Bosnjaci imaju pravo zvati svoj jezik kako hoce, a nase je da to postujemo. Ali doista ne razumijem vise ove akademike kada i oni zapocnu politikantski trpati u isti kos kruske I jabuke - BiH nije u obrucu HR i SRB, nego je iskljucivo u geograf. obrucu HR, a od te HR je uvijek kroz povijest dobila ugl. prijateljstvo. Previse se pozivate na Kulina bana koji je rodjen u Slavoniji, a otac mu je hrvatski velikas Boric. Okanite se izvrtanja povijesnih cinjenica i gradite mir DANAS!
Navodno, ti kad stavis one naocale s tamnijim staklom, niko nece poloziti ispit. A ja kad stavim suncane, zena ti sve polozi!
Hvala Jahicu sto je djikane ubacio u rijecnik. Divna rijec je pravoslavnog brdjanina.