Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vahid Karavelić, umirovljeni general Armije RBiH. svjedočeći na suđenju za zločine počinjene na području općine Hadžići, rekao je kako Prvi korpus Armije RBiH nije imao nikakve veze s logorom "Silos", a za njegovo postojanje znali su i tadašnja Vlada i Predsjedništvo R BiH. ============== zlocine pocinili nepoznati Marsovci
Svjedočeći u korist Tužiteljstva BiH, bivši zapovjednik Prvog korpusa Armije RBiH rekao je kako je 1993. godine za postojanje Silosa saznao iz neformalnih razgovora, prenosi Birn. Karavelić je naveo kako smatra da je "Silos" bio pod nadzorom civilne vlasti, te zapovjedništvo Prvog korpusa nije imala nikakve veze s ovim objektom. "Svi su prali ruke od Silosa, pa se pokušao pripisati Prvom korpusu. Zapovjedništvo ovog korpusa i ja nismo odgovorni za `Silos", tvrdi Karavelić. Za zločine počinjene u logoru Silos, vojarni Krupa i Osnovnoj školi "9. maj", Tužiteljstvo BiH tereti Mustafu Đelilovića, Fadila Čovića, Mirsada Šabića, Nezira Kazića, Bećira Hujića, Halida Čovića, Šerifa Mešanovića i Nermina Kalembera.Prema optužnici, Hujić je bio upravnik i zamjenik upravnika logora "Silos", a iste funkcije obavljao je i Halid Čović. Mešanović je bio jedan od zamjenika upravnika u "Silosu" i upravnik logora u kasarni "Krupa", Kalember stražar u "Silosu", a Kazić zapovjednik 9. Brdske brigade.
PoguraJ ! Poguraj Ahmiću, za takve poslove si plačen. Akcija i frka u tom tužilaštvu i sudu su nam potrebni!
Zlo u ljudskim obliku!
Da li ste primjetili da Klix kada govori o ratnim zlocinima koristi rijec "srpski zlocinci",a kada je neka tema u pitanju,iako su u oba slucaja Srbi akteri dogadjaja,koriste termin "srbijanski"! Providna je ta vasa propaganda,k'o staklo!!! :DDDDD
Šta si mogao drugo očekivati od polupismenih kretena.....
@petar-bozic Zato sto su zlocini pocinjeni u ime srpstva, a ne srbijanstva. Ipak nije do klixa, vec do tvog malog mozga
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Slučaj Perišić, baš kao i slučajevi Gotovina i Markač, za koji je sudsko vijeće donijelo oslobađajuće presude nakon žestokog pritiska Predsjednika Haškog tribunala Merona, u suprotnosti su ne samo sa normama i dosadašnjom praksom haškog suda, već i sa međunarodnim humanitarnim pravom, koje zahtijeva procesuiranje po osnovu komandne odgovornosti. Perišićev i ostali nabrojani slučajevi su klasnični primjer odgovornosti komandanta za ratne zločine jer nije ni na koji način istražio niti sankcionisao (kaznio) svoje potčinjene, nakon što su se zločin desili. Bivši izraelski državljanin Meron je doselio u SAD i uzeo američko državljanstvo, da bi ga zatim postavili za Predsjednika haškog suda. Njegovo insistiranje na oslobađanju navedenih ratnih zločinaca motivisano je traženjem olakšica za izraelske generale i minste odbrane, koji su takođe počinili stravične ratne zločine, da se u slučaju njihovog procesuiranja pred krivičnim sudom u Hagu, pozove na ove presude.
ma ne mora amire, može ako hoće ali ne mora.....
...gotovina?