Potrebna baza s imenima huligana
0

Ahmetović s Osimom pričao o huliganstvu na stadionima

Sarajevo-x.com
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović primio je danas u posjetu delegaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koju je predvodio predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim.

Razgovarano je o problemima huliganstva na stadionima te mjerama koje je neophodno poduzeti kako bi se spriječili neredi na sportskim terenima.

Ministar Ahmetović je upoznao prisutne da je Ministarstvo sigurnosti BiH još 2009. godine predložilo Zakon o sprečavanju nereda na sportskim terenima, koji je u potpunosti usklađen sa evropskim standardima, ali da nije dobio podršku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Minimalno što u ovom trenutku moramo imati jeste jedinstvena evidencija osoba koje izazivaju nerede, što bi bilo od velike koristi policiji da mogu preventivno djelovati i spriječiti njihov ulazak na stadione", kazao je Ahmetović.

Dogovoreno je da će Nogometni savez BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH u nerednom periodu organizirati konferenciju na kojoj će predstavnici svih nadležnih institucija i stručnjaci iznijeti prijedloge za rješavanje ovog problema, saopšteno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.