Nema kvoruma
43

Ahmetović: Pomozimo građanima i odgodimo održavanje sjednica Parlamenta BiH do izbora

Piše: Er. M.
Sadik Ahmetović (Foto: N. G./Klix.ba)
Sadik Ahmetović (Foto: N. G./Klix.ba)
Zastupnik Nezavisnog bloka Sadik Ahmetović rekao je na današnjoj sjednici Zastupničkog doma PSBiH kako parlamentarci trebaju pomoći građanima BiH tako što do oktobra ove godine neće održavati sjednice.

Ahmetović je kazao da je porazno što za mjesec dana nije uspostavljen kvorum da se održe sjednice parlamentarnih komisija ističući da to dovoljno govori o tome kako će funkcionisati Parlamentarna skupština BiH do oktobarskih izbora.

"Mislim da bi bilo bolje da PSBiH ne zasjeda do izbora i da džaba ne slušamo sami sebe. Bila bi mirna Bosna, a bilo bi i više para. Mogli bismo ih dati migrantima", rekao je Ahmetović.

On je podsjetio da većina zastupnika ima profesionalni status u Parlamentarnoj skupštini BiH, odnosno da im je najviši organ zakonodavne vlasti države radno mjesto.

"Predlažem da donesemo odluku da do oktobra ne zasjedamo i tako pomognemo građanima BiH. Hajde da se više ne brukamo“, rekao je Ahmetović.

Zastupnica SNSD-a Dušanka Majkić požalila se kako su parlamentarci iz njene stranke "prisiljeni da ne rade u komisijama" jer je to njihov odgovor na smjenu Nikole Špirića iz Komisije za nadzor nad Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA) BiH.