{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ahmetović: Nikada nije otvoreno pitanje bosanskog jezika u Vladi RS

25.3.2015. u 16:17
22
24
Ahmetović: Nikada nije otvoreno pitanje bosanskog jezika u Vladi RS
22
Ahmetović: Nikada nije otvoreno pitanje bosanskog jezika u Vladi RS
Sadik Ahmetović (Foto: Klix.ba)
Sadik Ahmetović, delegat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kazao je danas uoči sjednice Predstavničkog doma da se u entitetu Republika Srpska vodi politika kopiranja i da je uspješno sprovodi premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović.
"Željka Cvijanović nastavila je s novom Vladom provoditi jednopartijsku politiku na području entiteta Republika Srpska. U nekim periodima to je bila jednonacionalna politika, a sada je to jednopartijska politika, uprkos tome što Ustav Republike Srpske daje odgovornost da se vode politike jednake i za konstitutivne narode u Republici Srpskoj", kazao je Ahmetović.

Ahmetović je kazao da i dalje postoji šutnja u vezi sa problemom koji danas imaju Bošnjaci i Hrvati u Republici Srpskoj.

"Nikada niko u Vladi Republike Srpske nije otvorio pitanje izučavanja maternjeg bosanskog jezika za Bošnjake u Republici Srpskoj. Postoji još niz problema sa kojim se danas Bošnjaci i Hrvati susreću u ovom bh. entitetu. Mi možemo čuti od opozicije u Republici Srpskoj da i oni imaju slične probleme kada je rad Vlade Republike Srpske u pitanju", rekao je Ahmetović.

Dodao je i da ne može komentarisati proces formiranja federalne i državne vlasti jer nije uključen u razgovore o formiranju Vlade Federacije BiH ili Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: