BiH
0

Ahmetović: Istražujemo Paravinjin prelazak granice

FENA
Sadik Ahmetović
Sadik Ahmetović
Želim pozdraviti dobru suradnju policije Republike Srpske i službi sigurnosti u Bosni i Hercegovini sa službama sigurnosti i policije Republike Hrvatske u lociranju, otkrivanju i hapšenju Dragana Paravinje, osumnjičenog za otmicu djevojke u Hrvatskoj, kazao je danas na pres-konferenciji u Sarajevu ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović.

Dodao je da se, po informacijama koje su imali, radi o osobi koja je bila na Interpolovoj listi zbog krivičnog djela silovanja i pokušaja silovanja u Srbiji.

"Po informacijama koje smo dobili iz Granične policije BiH, takva osoba nije legalno prelazila granicu BiH. Istražujemo načine kako je došlo do prelaska u BiH i prve informacije govore o tome da je prešla rijekom Savom, krijumčareći, dakle, svoj prelazak", kazao je Ahmetović.

To su, dodao je, za sada informacije koje mi imamo.

"Naravno da ćemo se potruditi, ukoliko bude propusta kad su u pitanju naše službe sigurnosti, odnosno Granična policija, da ih identificiramo i eventualno povedemo istrage protiv onih, ukoliko su na bilo koji način dopustile kretanje osoba preko granice BiH, a koje se nalaze na listama Interpola", kazao je Ahmetović.