Preplivao Savu
0

Supruga potvrdila: Paravinja je ilegalno prešao granicu

SRNA
Dragan Paravinja
Dragan Paravinja
Supruga Dragana Paravinje, za kojim policije Republike Srpske i Hrvatske tragaju zbog povezanosti sa nestankom maloljetne Antonije Bilić iz Drniša, priznala je policiji RS-a da je Dragan ilegalno prešao granicu između RS-a i Hrvatske, tako što je preplivao Savu - rekla je Srni portparolka MUP-a RS Mirna Šoja.

Prema njenim riječima, Paravinjina supruga Milijana, koja je puštena iz pritvora u Policijskoj stanici u Srpcu, priznala je policiji da je supruga dovezla do Slavonskog Broda, odakle je on u šorcu preplivao rijeku te da ga je ona dočekala na drugoj strani obale.

Šoja je rekla da je policija RS i dalje na terenu i da intenzivno pretražuje širu okolinu Srđevića. Ona je ponovila da MUP RS daje svoj maksimum, te da je, osim ljudstva, već dva dana u potrazi angažovan i helikopter.

 MUP RS zajedno sa hrvatskom policijom prikuplja saznanja koja bi mogla dovesti do rasvjetljavanja okolnosti pod kojim je 7. juna nestala Antonija Bilić. U jednoj kući u Donjim Srđevićima pronađena je poruka Paravinje u kojoj tvrdi da nije ubica.

Hrvatski mediji navode da je riječ o oproštajnom pismu u kome je bjegunac dao trag koji se odnosi na slučaj nestale djevojke, navodeći da policija treba da traži crni "mercedes" beogradskih registracija na području Zalužana. Mercedes je opisao kao "okonju".

Prema istom izvoru, Paravinja je napisao da će izvršiti samoubistvo da bi spasio svoju porodicu i sebe i da se na to odlučio jer strahuje od izručenja Srbiji.

Paravinja je u Republici Srpskoj osumnjičen za silovanje djevojke u Istočnom Sarajevu 2005. godine i za njim je sud na Sokocu raspisao centralnu potjernicu. 
Sada se sumnja da je povezan sa nestankom maloljetnice iz Drniša u Hrvatskoj kojoj se izgubio svaki trag 7. juna nakon što je ušla u kamion koji je stopirala. 

Zamjenik direktora hrvatske policije Milijan Brkić i načelnik uprave krim-policije Vitomir Bijelić zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova RS Stanislavom Čađom i direktorom Policije RS Gojkom Vasićem boravili su juče u selu Donji Srđevići, gdje su pratili akciju MUP RS.