Ahmetović i Fekter potpisali Memorandum o unutarnjoj sigurnosti

F
FENA
27.1.2010. u 19:29
0
4
Ahmetović i Fekter potpisali Memorandum o unutarnjoj sigurnosti
0
Ahmetović i Fekter potpisali Memorandum o unutarnjoj sigurnosti Foto: Arhiv
Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović danas je u Beču (Republika Austrija) sa ministricom unutarnjih poslova Savezne Republike Austrije Mariom Fekter potpisao Memorandum o razumijevanju između Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine i Saveznog ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije.
Memorandum o razumijevanju na polju unutarnje sigurnosti predstavlja nastavk uspješne saradnje i pomoći koju Ministarstvo unutarnjih poslova Savezne Republike Austrije pruža službama za provođenje zakona u BiH, konkretno stavljajući naglasak na pružanje podrške Republike Austrije Bosni i Hercegovini u postizanju i održavanju standarda utvrđenih u Mapi puta Evropske unije za liberalizaciju viznog režima.

Saradnja utvrđena potpisanim memorandumom ima za cilj dodatno jačanje unutrašnje sigurnosti u Bosni i Hercegovini i Austriji, kao i u cijeloj Evropskoj uniji, obuhvatajući oblast: suzbijanja kriminala, ilegalne imigracije i krijumčarenja ljudi, borbe protiv droge, terorizma i ekstremizma, korupcije.

Ministrica Fekter istakla je zadovoljstvo napretkom koji je Bosna i Hercegovina postigla kada je u pitanju sigurnost dokumenata, tj. izdavanje biometrijskih pasoša i još jednom potvrdila spremnost Republike Austrije kada je u pitanju podrška BiH za liberalizaciju viznog režima, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: