|

Ahmetović: Ako SIPA ne zna da li je bio ugrožen život državnog ministra, imamo problem

Ahmetović: Ako SIPA ne zna da li je bio ugrožen život državnog ministra, imamo problem
48
Piše: S. H.
7.2.2017. u 19:51
80
komentara
48

dijeljenja
Ahmetović: Ako SIPA ne zna da li je bio ugrožen život državnog ministra, imamo problem Sadik Ahmetović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sadik Ahmetović, zastupnik SDA u državnom parlamentu kazao je da je bi Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) što prije trebala saopćiti rezultate istrage o incidentu u Srebrenici na sastanku Povjereništva SDA, jer je u pitanju sigurnost Adila Osmanovića, kao državnog ministra, koji je napadnut.
Predsjedništvo SDA na današnjoj sjednici je osudilo incident u Srebrenici te odlučilo da će pokrenuti i internu istragu, a nakon toga postupiti u skladu s pravilima stranke o sudbini onih koji su učestvovali u incidentu.

"Stranke donose političke odluke i ovo je bila prilika za odlučnost predsjedništva, da zaštite dignitet zamjenika predsjednika stranke, dignitet države i dignitet Srebrenice. Istrage vode sudovi, a u ovoj zemlji još niko ne zna je li život državnog ministra i predsjednika parlamenta bio ugrožen", ističe Ahmetović.

Dodaje da ako to SIPA i OSA do sad ne znaju, da postoji zaista veliki problem.

"Kako ce znati i zaštititi povratnike. Nadam se da će u narednih sedam dana saznati, u suprotnom pravila koja smo vidjeli u Srebrenici, sila i strah i primitivizam, bit će naša politička stvarnost i praksa", naglasio je Ahmetović.
Prijavi grešku


Komentari (80)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...