|

Agić: Pratimo situaciju u Kaknju i spremni smo hitno reagovati

Agić: Pratimo situaciju u Kaknju i spremni smo hitno reagovati
7
Piše: I. P.
5.1.2015. u 13:21
14
komentara
7

dijeljenja
Tokom jučerašnjeg spašavanja unesrećenih osoba u selu Bare kod Kaknja, Ministarstvo sigurnosti BiH nije direktno učestvovalo.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba


"Tokom ove nesreće nadležne službe iz Općine Kakanj nisu iskazale potrebu za angažovanjem dodatne pomoći, npr. mehanizacije i ljudstva Oružanih snaga BiH, tako da Ministarstvo sigurnosti BiH nije direktno učestvovalo u ovoj akciji", rekao je za Klix.ba pomoćnik ministra sigurnosti BiH za zaštitu i spašavanje Samir Agić.

On je dodao kako je Sektor za zaštitu i spašavanje u Ministarstvu sigurnosti Bosne i Hercegovine nadležan za koordiniranje djelovanja spasilačkih službi i međunarodne pomoći u slučaju nesreće, koje zahvataju teritoriju BiH, a koje prevazilaze mogućnosti civilne zaštite i institucija na lokalnom nivou.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba


"Jučerašnju akciju su provele lokalne službe spašavanja i zahvaljujući velikoj požrtvovanosti spašene su tri zatrpane osobe i izvučena četvrta osoba koja je nažalost poginula", kazao je Agić koji je naglasio da se situacija i dalje pomno nadgleda.

"Ministarstvo prati novonastalu situaciju u Kaknju nakon aktiviranja klizišta i putem Operativno - komunikacijskog centra 112, koji radi 24 sata dnevno, u stalnom je kontaktu sa nadležnim službama u Općini Kakanj te Federalnom upravom civilne zaštite i u slučaju eventualne potrebe spremni smo hitno reagirati i tražitu uključenje drugih službi", zaključio je Agić.
Prijavi grešku


Komentari (14)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...