{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Agencija za sigurnost hrane BiH o upotrebi Bisfenola A

F
21.12.2010. u 15:53
0
0
Agencija za sigurnost hrane BiH o upotrebi Bisfenola A
0
Agencija za sigurnost hrane BiH o upotrebi Bisfenola A
U vezi s Odlukom Europske komisije od 26. studenoga ove godine da se od 1. ožujka 2011. godine zabrani proizvodnja, a od 1. lipnja te godine i stavljanje na tržište bočica za dječju hranu koje sadrže bisfenol A, priopćenjem za javnost oglasila se Agencija za sigurnost hrane BiH.
U Bosni i Hercegovini trenutno su važeći propisi o materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt s hranom koji su potpuno usklađeni s legislativom Europske unije.

Upotreba bisfenola A regulirana je Pravilnikom o plastičnim materijalima i predmetima namijenjenim za kontakt s hranom (’’Službeni glasnik BiH, broj 42/10), gdje je naglašeno i ograničenje upotrebe i granica specifične migracije u hrani ili u simulantu hrane na isti način kao u Eeuropskoj uniji.

Izmjene direktive 2002/72 EC na osnovi koje se ograničava proizvodnja i stavljanje u promet materijala i predmeta u kontaktu s hranom koji sadrže bisfenol A još nisu stupile na snagu.
Kad te izmjene budu implementirane u zakonodavstvo Evropske unije, Agencija za sigurnost hrane BiH poduzet će potrebne mjere kako bi se one ugradile i u zakonodavstvo Bosne i Hercegovine.

Sve promjene legislative iz oblasti materijala i predmeta namijenjenih za kontakt s hranom do kojih u zemljama Europske unije dođe na osnovi novih naučnih saznanja, kao i odluke nadležnih organa Evropske unije, Agencija za sigurnost hrane BiH prati i pravodobno će, u suradnji s nadležnim organima entiteta i Brčko Distrikta BiH, predlagati Vijeću ministara BiH da se ugrade u naše zakonodavstvo, stoji u priopćenju za javnost iz Agencije za sigurnost hrane BiH, koje je potpisao direktor te agencije doc. dr. sci. Sejad Mačkić.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: