Promjena paradigme
48

Agencija za prevenciju korupcije najavila saradnju sa svim nivoima vlasti

S. Š.
Elvis Kondžić, direktor Agencije za prevenciju korupcije (Foto: D. S./Klix.ba)
U Sarajevu održana konferencija povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije (Foto: D. S./Klix.ba)
Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije u Sarajevu je danas održana konferencija koju je organizovala Agencija za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Na konferenciji koja je održana u Parlamentarnoj skupštini BiH obratio se Denis Zvizdić, predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Zvizdić je rekao kako je korupcija izuzetno važna tema u BiH, a da je borba protiv nje i iskorjenjivanje upravo formula za napredak države.

"Kako bi se adekvatno borili protiv korupcije, najiskusniji i najkvalitetniji ljudi trebaju biti na najodgovornijim mjestima, potrebno je transparentno i zakonsko trošenje javnih sredstava. A istinska borba protiv korupcija je početak i kraj ogromnih problema", poručio je Zvidzić.

Konferencija održana u Plavoj sali Parlamentarne skupštine BiH (Foto: D. S./Klix.ba)
Konferencija održana u Plavoj sali Parlamentarne skupštine BiH (Foto: D. S./Klix.ba)

Također, na konferenciji je govorio i Elvis Kondžić, direktor Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije. On je najavio niz promjena u smislu koordinacije između državne, federalne i kantonalno vlasti, ali i poručio da će se od sada agencija istinski i konkretnije zalagati za iskorjenjivanje korupcije.

"Namjeravamo napraviti zaokret kada se radi o državnoj agenciji tako što će agencija iscrpiti sve svoje zakonom propisane kapacitete sarađivajući sa svim vlastima u BiH u borbi protiv korupcije. Stoga danas ide poruka da ćemo se istinski i konkretno zalagati za ono za šta se borimo", najavio je Kondžić.

Ujedno, najavio je i pravu promjenu paradigme, a ono šta će još biti od segmenata njihovog rada jeste da "neće smetati drugima, već gledati da jedni drugima pruže podršku".