Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
sad bi se neki valjan pravnik zapitao quis custodiet ipsos custodes? Nije tajna da najveći problem u bankarskom sektoru predstavljaju upravo ove agencije gdje sjede podobni a ne sposobni i koji tumače zakon kako im volja i ćejf.
Zato Dodik neće Agenciju za bankarstvo na državnom nivou, jer ova entitetska radi pod njegovim direktivama. Zato je propala Bobar banka, sada ova Banka Srpske, a najvjerovatnije je da će upropastiti i banjalučku Novu Banku.
nije tu samo dodik kriv (nažalost) već i hoštapleri iz ovog našeg eniteta. Agencije za bankarstvo (obje) imaju enormne prihode od naknade koje im institucije koje kontrolišu plaćaju (ne znam jel mjesečno jel polugodišnje). štaviše, oni ne samo da nisu na budžetu (samo djelimično), već su donedavno kako mi jaran iz bankarskog sektora reče, imali kvartalne bonuse od viška tih prihoda. A u svakoj normalnoj zemlji, sve te institucije su pod nadzorom centralnebanke (centralne vlade) koja je dogovorna za njihov rad i poštovanje zakona, a kod nas dva entiteta i dva zakona za sve.....