BiH
387

Adžem: Izvjesni Sifet Podžić za mene je prošlost

Klix.ba
"Kunem vam se Bogom da moja ruka nikada neće krenuti ka ruci generala Sifeta Podžića", napisao je na svom Facebook profilu zastupnik iz reda Demokratske fronte u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Dževad Adžem.

Adžem se oglasio tekstom naslovljenim "Bošnjačke kukavice prodale su herojsku odbranu Goražda i svoje komandante!" u kojem se obratio građanima Goražda u povodu hapšenja ratnog komandanta Ahmeta Sejdića.

Adžem se pita kako je moguće da smo dopustili da nas prodaju, prokažu i obmanu.

"Da, samo budale nisu svjesne da smo prodati u ratu, samo budale ne mogu shvatiti da je naša sudbina bila određena na nekim od sastanaka na kojima se pregovaralo o predaji Goražda. Odlazak Zaima Imamovića nije bio ništa drugo nego način da se poljulja samopouzdanje branilaca Goražda", napisao je Adžem.

On se pita i "zar Armija RBiH nije imala i previše generala u Sarajevu da pokrene jedinice za deblokadu Goražda.

"Zar Armija RBiH nije imala nikog drugog do Zaima Imamovića. Da imala ih je i previše, previše generala sa Ray ban naočalama i Alfa uniformama, ali oni osim originalnog pakovanja Marllbora nisu imali ništa drugo", napisao je Adžem.

On je dodao da je Zaim Zaja Imamović otišao i nikada se nije vratio, "a zašto bi se i vratio kada je njegova popularnost i povjerenje koje je imao kod građana bilo takva da je kada bi se rat završio, politička i svaka druga situacija na prostoru BPK bila drugačija".

"Siguran sam da nam imami ne bi vodili kadrovsku politiku već bi radili svoj posao, sa minareta bi pozivale vjernike na molitvu i našu djecu poučavali suživotu, toleranciji i vjeri", napisao je Adžem.

On je kazao kako je uloga Ahmeta Sejdića u odbrani dostojanstva i suživota na našim prostorima bila i ostala dostojna djelima velikih i odabranih.

"Prodali su nas saborci te Bošnjačke “pie” jer biti “pia” znači imati lošu karakternu osobinu, biti lažov i izdajnik", napisao je Adžem.

Adžem se pita kako je moguće da se ne osude članovi Vlade BPK u kojoj je poziciju ministra obnašala supruga osuđenog ratnog zločinca.

"Komandante, prijatelju, Ahmete Sejdiću, sada su svi uz tebe, sada kada sa lisicama na rukama braniš čast istinske borbe naroda ovih prostora jer osuditi tebe, Zaima ili nekog drugog komandanta znači doživotno osuditi herojsku i časnu borbu građana 'heroja grada'. A vama, doušnici i lažovi, neka je na savjest to što radite", napisao je Adžem.

On se osvrnuo i na nedavno glasanje o imenovanju odlikovanog četničkog vojvode Nikole Poplašena za jednog od članova Upravnog odbora Agencije za visoko obrazovanje BiH u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

"Znam da će me moji sugrađani pitati kako to da ovo pišem, a da moj partijski kolega podrži četničkog vojvodu Nikolu Poplašena. Kunem vam se bogom da moja ruka nikada neće krenuti ka ruci generala Sifeta Podžića. Nisam ja taj koji je pozvan da mu sudi i spočitava ono što je napravio, ali jesam onaj za koga je izvjesni Sifet Podžić prošlost", napisao je Adžem.