{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Advokatska komora Sarajevo traži policijsku zaštitu za Senada Krehu

F
11.5.2012. u 14:40
1
2
Advokatska komora Sarajevo traži policijsku zaštitu za Senada Krehu
1
Advokatska komora Sarajevo traži policijsku zaštitu za Senada Krehu
Foto: Ilustracija
Regionalna advokatska komora Sarajevo zatražila je danas da se advokatu Senadu Krehi i njegovoj porodici dodijeli dvadesetčetverosatna policijska zaštita.
Naime, predsjedniku Upravnog odbora Regionalne advokatske komore Sarajevo, advokatu Senadu Krehi drug put su, u kratkom periodu upućene ozbiljne prijetnje na račun njegove sigurnosti i sigurnosti njegove uže porodice.

Regionalna advokatska komora Sarajevo najoštrije osuđuje ovakve nezakonite postupke kojima se prijeti kolegi advokatu te molimo sve nadležne organe i institucije da poduzmu sve zakonom propisane mjere da bi se pružila zaštita kolegi Senadu Krehi i njegovoj porodici, saopćeno je iz Regionalne advokatske komore.

Smatramo da ovakvi nezakoniti postupci nisu usmjereni samo na ugrožavanje života i sigurnosti našeg kolege, nego predstavljaju napad na advokatsku djelatnost u cjelini koja predstavlja sastavni dio sistema pravosuđa Bosne i Hercegovine. Ovakva ponašanja imaju za posljedicu ugrožavanje neovisnosti rada pravosuđa i advokature u BiH, navodi se u saopćenju.

Regionalna advokatska komora Sarajevo, zahtijeva poduzimanje svih zakonom i ustavom propisanih mjera od nadležnih institucija da bi se počinioci identificirali i doveli pred lice pravde te da bi se osigurao siguran i neometan rad pravosuđa, odnosno advokature koja je njegov sastavni dio.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: