BiH
1

Advokatska komora Sarajevo traži policijsku zaštitu za Senada Krehu

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Regionalna advokatska komora Sarajevo zatražila je danas da se advokatu Senadu Krehi i njegovoj porodici dodijeli dvadesetčetverosatna policijska zaštita.

Naime, predsjedniku Upravnog odbora Regionalne advokatske komore Sarajevo, advokatu Senadu Krehi drug put su, u kratkom periodu upućene ozbiljne prijetnje na račun njegove sigurnosti i sigurnosti njegove uže porodice.

Regionalna advokatska komora Sarajevo najoštrije osuđuje ovakve nezakonite postupke kojima se prijeti kolegi advokatu te molimo sve nadležne organe i institucije da poduzmu sve zakonom propisane mjere da bi se pružila zaštita kolegi Senadu Krehi i njegovoj porodici, saopćeno je iz Regionalne advokatske komore.

Smatramo da ovakvi nezakoniti postupci nisu usmjereni samo na ugrožavanje života i sigurnosti našeg kolege, nego predstavljaju napad na advokatsku djelatnost u cjelini koja predstavlja sastavni dio sistema pravosuđa Bosne i Hercegovine. Ovakva ponašanja imaju za posljedicu ugrožavanje neovisnosti rada pravosuđa i advokature u BiH, navodi se u saopćenju.

Regionalna advokatska komora Sarajevo, zahtijeva poduzimanje svih zakonom i ustavom propisanih mjera od nadležnih institucija da bi se počinioci identificirali i doveli pred lice pravde te da bi se osigurao siguran i neometan rad pravosuđa, odnosno advokature koja je njegov sastavni dio.