BiH
74

Advokatica Delisa Madžo nudi 5.000 KM za informacije o osobi koja je napala

Klix.ba
Mjesto napada u Jajcu
Mjesto napada u Jajcu
Advokatica Delisa Madžo iz Jajca nudi 5.000 KM za informacije o napadaču koji joj je 11. maja prošle godine nanio teške tjelesne povrede - prelom kostiju lica.

"Ko doprinese rasvjetljavanju ovog događaja i otkrije počinioce ili saizvršioce te dokaže o izvršenju ovog djela i dovede do procesuiranja slučaja pred sudom dobit će nagradu u iznosu od 5.000 KM. Svima koji se jave na 063/356-259 bit će im zagarantovana puna diskrecija, kao i zaštita podataka", saopćila je Madžo.

Podsjećamo, napad se desio 11. maja 2016. godine oko 16:30 sati u ulici Kralja Tvrtka I u neposrednoj blizini Gradske apoteke u Jajcu, u kojem je advokatica zadobila teške tjelesne povrede u predjelu glave.

Napadač je žrtvu sačekao na samom ulazu u zgradu u kojoj živi, a napad se dogodio s leđa. Nakon napada Madžo je prevezena u Dom zdravlja Jajce, nakon čega je hospitalizirana te prevezena u zeničku bolnicu.

Motivi ovoga napada još uvijek nisu poznati, a prema saznanjima nekih svjedoka, radi se o muškarcu od 40 godina, srednje tjelesne građe i crne kose. Na sebi je imao crnu kožnu jaknu i farmerke. Nakon napada napadač se uputio u pravcu naselje Bare, tačnije uz nekadašnju "kocku", a uviđaj su izvršili službenici krim policije PU Jajce.

Zbog ovog napada, Regionalna advokatska komora Zenica izrazila je svoje žaljenje, te najoštrije osudila ovaj čin kao bezuman, podmukao i kukavički napad na osobu advokata, člana Advokatske komore, koja obavlja advokatsku djelatnost od 1991. godine.